Tekkeköy Belediyesi Kent Bilgi Sistemi ve Numaratraj çalışmaları ile Akıllı Kent Otomasyon Sistemi’nin ardından, e-devlet uygulamasına da geçti.
Vatandaşlar, uygulama ile internet bağlantısı olan dünyanın herhangi bir noktasından ‘https: //www.türkiye.gov.tr /tekkeköy-belediyesi’ linkinden, e- devlet şifreleri ile işlemlerini kolaylıkla yapabilecekler.
Teknoloji ve bilişim çağına uyum sağlayarak hizmet odaklı 7 gün 24 saat kesintisiz ve kaliteli hizmet sunmayı hedeflediklerini belirten Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Artık belediyemiz e- devlet, e- belediyecilik ve e- imza uygulamalarına geçmiş bulunmaktadır. Vatandaşlarımız bu uygulamalar ile elektronik hizmetlere tek noktadan, kesintisiz, hızlı ve güvenli erişim sağlayacaklar. ‘www.türkiye.gov.tr’ linkinden e-devlet şifreleri ile 7 gün 24 saat belediye ile ilgili işlemleri arsa rayiç değerleri, e-belediye hizmetleri, beyan, borç, sicil, işyeri ruhsatı başvurusu, nikah başvurusu, imar durumu, tahakkuk ve tahsilat bilgileri sorgulama, evrak takibi, başvuru belgesi doldurma, kredi kartı ile borç ödeme, şikayet ve önerilerini bildirme gibi daha bir çok işlemi internet ortamında yapabilecekler. Vatandaşlarımız, evlerinde, iş yerlerinde belediyeye gelmeden dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar herhangi bir yerden internet bağlantılı bir bilgisayardan kendi kaydını kendisi yapabilecek. Uygulama ile vatandaşlar hizmet almakla kalmayacak, merak ettikleri bilgilere de rahatlıkla ulaşabilecek” dedi.
TEKKEKÖY DE ARTIK AKILLI BELEDİYECİLİK BAŞLADI
Togar açıklamasının devamında şunları kaydetti: “Hayata geçirmiş olduğumuz bu sistem ile tüm vatandaşlarımızın, tüm mükelleflerimizin ödeme, sorgulama, bilgi öğrenme gibi işleri için belediyemize gelme zorunlulukları ortadan kalkacak. Personelin ve vatandaşlarımızın yükü azalacak ve zamandan tasarruf edilmesi bürokratik engellerin kalkması gibi konularda çok büyük kolaylıklar sağlanacaktır. Böylece vatandaşlarımız belediyemize ödeme, sorgulama, bilgi öğrenme, vb. işleri için müracaat etmeye gelmeyecekler; belirli aralıklarla örnek olarak yılda 2 defa yapılan emlak vergisi ödeme dönemlerinde dahi olsa ekstra ulaşım masrafları yapmalarının da önüne geçilmiş olacak. Tüm bu işlemleri sadece internet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan yapabilecekler. Vatandaşlarımız, ‘www.tekkekoy.bel.tr’ internet sitemizde bulunan e-belediye butonuna girerek tüm işlemlerini gerçekleştirecek. Ayrıca belediyemize vatandaşlarımız 444 51 55 numaralı telefonu arayarak her türlü istediğini ve şikayetini belirtebilirler. Yine e-imza sistemine geçişimiz ile artık evraklar bilgisayar ortamında imzalanıyor. Elektronik imza ile evraklar internet üzerinde gerekli birimlere iletiliyor ve kişi evrakı bilgisayar ortamında takip ediyor. Böylelikle kağıt evrak masrafı ve bürokratik engeller ile zaman kaybı da ortadan kalkmış oluyor.”