Türkiye Offroad Şampiyonası 2. Yarış Vezirköprü organizasyonu Samsun’un Vezirköprü ilçesi Kunduz Ormanları’nda 2-3 Mayıs 2015 tarihinde yapılacak.
6 ayaktan oluşan bu şampiyonanın, birinci ayağı mart ayında Karabük’te tamamlandı ve ikinci ayağı Vezirköprü ilçesinde gerçekleştirilecek. Vezirköprü Kunduz Ormanları’nda 2 Mayıs 2015 Cumartesi günü, Türkiye’nin birçok il ve ilçelerinden gelecek olan otomobil sporlarına ait kulüplerin katılımı ile başlayacak olan organizasyon, 2 Mayıs 2015 Cumartesi Saat 12.30’da start alacak. Yarışmaya yaklaşık 30 aracın kayıt yaptırması beklenirken, birinci gün yarışmacıların oldukça keyif alacağı 8.3 km uzunluğunda olan Mehmet Çolak özel etabı koşulacak. Gün sonunda araçlarını servis alanına çekecek olan yarışmacılar, ertesi gün seyircilere büyük bir adrenalin yaşatacak olan Aygaz özel etabı için araçlarını hazırlanacaklar. Yarışmacılara ve katılımcılara her dakikasında adrenalin yaşatacak olan bu zorlu mücadele, 3 Mayıs 2015 Pazar Saat 17.30’da kupa töreni ile son bulacak.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle, Türkiye Offroad Şampiyonası kapsamında yapılacak olan yarış hakkında bilgi veren Yarışma Direktörü Metin Yılmaz, “Bu yarışma otomobil sporlarının en fazla seyircisine sahip yarışlarından biridir. Türkiye Offroad Şampiyonası’nın bir ayağı olan Veziroff Yarışı, birçok kurum ve kuruluşun desteği ile hazırlanmaktadır. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yakın ilgi ve desteği bu sene de önemli ölçüde devam etmektedir. Yaklaşık 5 aydır bu organizasyon için hazırlanmaktayız” dedi.