Türkiye Off-Road Şampiyonası’nda yarışan tek kadın pilot olan İlayda Hancı, kendisine destek verilmesini bekliyor.
Türkiye Off-Road Şampiyonası’nda tek kadın pilot olan Sinoplu İlayda Hancı, kendisinin bu sporu sürdürebilmesi için destek beklediğini ifade etti. Sinop’ta düzenlenen Türkiye Off-Road Şampiyonası üçüncü ayak yarışlarında mücadele eden Türkiye’nin tek kadın pilotu olan İlayda Hancı, babası ve aynı zamanda yardımcı pilotu Mehmet Hancı ile mücadele ediyor. Yarışmanın startında Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya kadın pilotun yanına gelerek, "Hemcinsimin bu şekilde yarışmasından büyük mutluluk duydum" diyerek kendisini tebrik etti.
İlayda Hancı yarışma sonrası yaptığı konuşmada, "Öncelikle bayanların doğasına aykırı bir spor. Çünkü, toz, çamur, su geçişleri olarak bayanların doğasına aykırı ve erkeklerin yoğun olduğu bir spor. Şu an tek bayan ben yarışıyorum. Bu spora bayanları bekliyoruz. Bunun için de bir grup kurduk" dedi.
İlayda Hancı’nın yardımcı pilotu ve aynı zamanda babası olan Mehmet Hancı ise, "Biraz yaşlandığım için uzun yıllar koşturduğum off-road sporunu bırakmak istemiştim. Ancak kızım ’Birlikte de devam edelim, ben yarışmak istiyorum’ dedi. İlayda küçüklükten beri arabalara aşinalığı vardı. Biz de onu yetiştirip ralliye hazırlayalım dedik ama kendisi off-road’u daha çok sevdi. Kızım ve ben birbirimizden memnunuz. Motor sporları hem vakit hem de para gerektiren sporlardır. Bu da biraz bizim bütçemizi aşıyor. Biz yine de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. İlayda önce mahalli, sonra Karadeniz ve sonunda da Türkiye Şampiyonası’nda yarışıyor. Geçtiğimiz yıl yurt dışında, Yunanistan’da yarıştı. Yani kızımda bir gelecek var. Takım ruhunu yakaladık. Maalesef Türkiye’de motor sporları çok iyi değil. Ne rallide varız, ne de Formula yarışlarında. Bu şekilde gelişmiyor. Maddi ve manevi destek gerekiyor" diye konuştu.