Tekirdağ’da roman vatandaşlar yeni bir dernek kurdu. Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Roman Sosyal Yardımlaşma Eğitim ve Dayanışma Derneği adı altında kurulan dernek, romanların ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor.
Tekirdağ’da faaliyet gösterecek olan Süleymanpaşa Roman Sosyal Yardımlaşma Eğitim ve Dayanışma Derneği Tuğlalı Park’ta basın açıklaması düzenledi. Tuğlalı Parkta bir kafede düzenlenen basın açıklamasına dernek başkanı Serkan Kara ve çok sayıda üye katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Süleymanpaşa Sosyal Yardımlaşma Eğitim ve Dayanışma Derneği Başkanı Serkan Kara, Derneğin roman vatandaşlar adına kurulduğunu ifade ederek, "Biz toplumsal bütünleşme ve sosyal hayatın gerçekleri ile harmanlaşan, eğitimde, dayanışmada, kültürde ve sosyal gerçekleri de birlik ve beraberliği rehber edinerek yola çıktık. Derneğimizin içeriği isminin önüne çıkacaktır. Ortaya koymuş olduğumuz vizyonumuz, hedeflerimize rehber olacaktır. Derneğimiz, tüm topluluklarımızı bir bütün olarak kucaklıyor. Din, mezhep, dil, ırk ve renk ayrımının asla kabul görmeyeceği evrensel değerlerin sonsuz savunuculuğu, gelenek ve göreneklerimize bağlılığının tüzüğünde yer aldığı biçimde her zaman ön planda tutulacaktır" dedi.
"AMACIMIZ ROMAN KARDEŞLERİMİZİN İHTİYAÇLARINA YARDIMCI OLMAK"
Derneğin, Tekirdağ’da yaşayan romanların isteklerini dinlemek, sıkıntılarına yardımcı olmak için kurulduğunu ifade eden dernek başkanı Kara, "Tekirdağ’da bulunan roman dernekleri bizlere öncü oldu. Onlardan öğrendiklerimizin üzerine daha da neler katabiliriz, daha fazla neler yapabiliriz düşüncesiyle bu derneği kurduk" ifadelerini kaydetti.