Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Meydan Parkı esnafını ziyaretinde turizmin Trabzon ekonomisi için inşaat, tarımla birlikte en önemli üç saç ayağından biri haline geldiğini söyledi.
Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, yaz sezonunda turistlerin uğrak yerlerinden biri olan Meydan Parkı’nda esnaf ziyaretinde bulundu. Bugüne kadar Ortahisar ilçesinin değişik mahallelerinde birçok kez esnafla bir araya gelen Başkan Genç’e esnafın sıcak alakası gözlerden kaçmadı.
Turistlerin şehir merkezinde kalma zamanıyla bağlantılı bir şekilde alışverişlerinin de arttığını dile getiren esnaflar, turistlerin gezi güzergâhlarına şehir merkezindeki tarihi ve kültürel merkezlerin de eklenmesi için Başkan Genç’ten yardım istedi.
Daha öncede esnaftan bu yönde talepler aldığını kaydeden Başkan Genç, “Trabzon’a gelen turistler ne kadar şehir merkezinde kalırsa esnafımız için o oranda iyi olur ve satışları da buna göre artar. Artık turizm Trabzon ekonomisinin baş aktörlerinden biri haline gelmiştir. Turizm faaliyetlerini artırmak için kamu olarak bizlere ve tüm Trabzonlulara görevler düşüyor. Daha çok turist çekmek, onların şehirde kalma ve alışveriş miktarlarını artırmak için herkes çaba sarf etmeli. Turizm, Trabzon ekonomisi için tarım ve inşaatla birlikte en önemli üç saç ayağından biri haline gelmiştir” dedi.