Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç 1 Nolu Erdoğdu Mahallesi’ne yaptığı ziyarette, vatandaşlar tarafından sıcak bir ilgiyle karşılandı.
Esnaf ve vatandaşlar çok samimi bir şekilde Başkan Genç ile sohbet edip istek ve sıkıntılarını dile getirdiler. Çay ocaklarını, kahvehaneleri ve işyerlerini tek tek gezen Başkan Genç vatandaşların hal hatırlarını sorduktan sonra onların belediyenin hizmetleri ve projeleri ile ilgili beklenti ve isteklerini dinledi. Vatandaşların istek ve sıkıntılarını birer birer not alan Başkan Genç bu sorunların bir an çözülmesi için belediyenin ilgili birimlerini harekete geçireceği sözünü verdi. Daha önce de mahalle ziyaretleri kapsamında 1 Nolu Erdoğdu Mahallesi’ne iki kez geldiğini aktaran Genç amaçlarının vatandaşların sorunlarını bizzat yerinde görüp, mahalle insanın beklenti ve ihtiyaçlarını da göze alarak çözüm üretmek olduğunu belirtti.
Başkan Genç Ortahisar’da bir iki mahalle dışında bütün mahalleleri ziyaret ederek sorunları ve istekleri yerinde gördüğünü ve bizzat vatandaşın ağzından dinlediğini söyledi. Mahalle ziyaretlerinde vatandaşların en öncelikli istekleri arasında yollarının asfaltlanması ve kaldırımların yenilenmesi olduğunu belirten Başkan Genç, “Erdoğdu mahallemizi daha önceden ziyaret etmiştik ve bu ziyaretimizde vatandaşlarımızın bizden istek ve beklentileri olmuştu. Bizde bu isteklerini sıkıntılarını yerine getirme sözü vermiştik. Aradan geçen zaman içinde Erdoğdu mahallemizi tekrar ziyaret ederek bu hizmet ve isteklerin yerine getirilip getirilmediğini kontrol ediyoruz hem de halkın yeni istek ve beklentilerini dinliyoruz. Belediyemizin hizmetlerini yerinde görmek ve vatandaşların belediyemizden memnun olup olmadıklarını bizzat kendilerinden dinlemek için bu mahallemizi tekrar ziyaret ettik. Diğer mahalle ziyaretlerimizde olduğu gibi bu mahallemizde de halkımız bizden yollarının asfaltlanması, betonlanması ve doğalgaz hattının bir an önce döşenmesi isteklerini dile getirdiler” dedi.
“HER HAFTA BİR MAHALLEYE ZİYARET”
Her hafta bir mahalleyi ekip halinde gezdiğini kaydeden Başkan Genç, “Belediye Başkan Yardımcılarımız, Fen İşleri, Temizlik işleri ve Zabıta müdürümüz ile yaptığımız bu mahalle gezileri son derece faydalı olmaktadır. Çünkü Ortahisar ilçemiz 85 mahallesi ile büyük bir ilçedir. Hizmet çeşitliliği açısından da çok farklı bir belediye hizmeti sunuyoruz. Şehir merkezi ile kırsal kesimde bulunan bağ ve bahçelik alanlarda talep ve ihtiyaçlar değişmektedir. Mümkün olduğunca her hafta bir mahalleyi ekip halinde gezerek yapılan çalışmalar ile yapılması gerekenleri tespit ediyoruz. Halkın memnuniyeti bizleri mutlu ediyor bu da yapılan yatırım ve hizmetlerin gerçekçi olduğunu gösteriyor” diye konuştu.