Trabzon’un Yomra ilçe Belediye Meclisi aldığı kararla 21 yıl önce birleşen Oymalıtepe Mahallesi’ni Oymalı ve Tepeköy Mahallesi olarak ikiye ayırdı.
Trabzon’un Yomra ilçesinde 1994 yılında Oymalı ile Tepeköy’ün birleşmesiyle belde olan ve Oymalıtepe ismini alan, köyler 21 yıl sonra ayrıldı. Büyükşehir kanunu ile mahalleye dönüşen Oymalıtepe Mahallesi sakinlerinin bir bölümü imza toplayarak Yomra Belediye Meclisi’ne ayrılık için başvuru yapmıştı. Başvuruyu inceleyen belediye meclisi ise vatandaşın isteği doğrultusunda karar alıp Oymalıtepe mahallesinin iki mahalleye dönüşmesine oy çokluğu ile karar verdi.
Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu “Tepeköy tarafından bu konuyla ilgili ciddi bir talep oldu. 556 imzalı dilekçe ile başvuru yaptılar. Bizde bunu meclisimize taşıdık. Komisyonumuzda detaylı bir şekilde inceledik. Bir sıkıntının olmadığını gördük. Bizden vatandaşımız ne isterse biz onu yaparız. Hizmet noktasında da bir sıkıntımız olmaz. Durmadan yorulmadan vatandaşımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.