Trabzon Büyükşehir Belediyesi, asfalt hizmetlerinde hedeflediği kapasiteye ulaşmak için ekip sayısını arttırdı. İlçelerde oluşturduğu asfalt ekibi sayını 3’ten 4’e yükselten Trabzon Büyükşehir Belediyesi, yılsonuna kadar mahallelere 260 bin ton asfalt dökmeyi planlıyor.
Tonya, Ortahisar, Arsin ve Düzköy’de asfaltlama çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, bu yıl döktüğü asfalt miktarını 130 bin tonun üzerine çıkarttı. Oluşturduğu 4 ekiple yılsonuna kadar 260 bin ton asfalt dökmeyi planlayan Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 5 yılın sonunda yol sorununu tamamen ortadan kaldırmayı planlıyor. İlçelerde özellikle köyden mahalleye dönüşen ve acil ihtiyaç duyulan yerlere asfalt seren Büyükşehir Belediyesi, ayrıca Ortahisar’da doğalgaz geçen yerlerdeki yolların tamiratını da hızla sürdürüyor. Bu kapsamda Ayasofya Mahallesi’ndeki yolların asfaltlanması tamamlandı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ayasofya’nın asfaltlanmasından sonra Numune Hastanesi’nin çevresi ile İnönü Mahallesi’nde doğal gaz çalışmalarından ötürü bozulan yolların asfaltlanmasına başladı.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’u hizmetlerle donatmakta kararlı olduklarını ve bu yönde çalışmaları sürdürdüklerini kaydederek; “Bu yıl rekorların rekorunu kıracağız. Her yıl bir önceki yılın üzerine çıkarak Trabzon’un yol sorununu bitireceğiz. Büyükşehir olduktan sonra bize gelen taleplerin farkındayız. İmkanlarımızı maksimum ölçüde kullanarak talepleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Bunlar bir program dâhilinde oluyor. Geçen yıl 127 bin ton asfalt dökmüştük. Bu yıl 130 bin tondan fazla asfalt döktük. Bu rakamı daha da üst noktalara taşıyacağız” dedi.
Başkan Gümrükçüoğlu, doğal gaz çalışmalarından ötürü bozulan yolların da hızla asfaltlandığını dile getirerek, “Doğal gaz; kentimizin temiz havaya kavuşması için en önemli imkanlardan bir tanesi. Doğal gazın tüm şehrimize ivedilikle ulaştırılması için gayret gösterirken, bu çalışmalar nedeniyle bozulan yolların da eski haline gelmesine gayret gösteriyoruz. Bu konuda bizlere karşı anlayışlı olan Trabzon halkına teşekkür ediyoruz. Bu tempoyla birlikte bir yandan doğal gaz evlerimize ulaşacak, bir yandan da bozulan yollarımız asfaltlanacak” diye konuştu.