Trabzon Servis Araçları Odası Başkanı Tayyar Demir, Trabzon’un "S" plakalı araçlardan dolduğunu ve doyduğunu belirterek "Bir çok ilde öğrenci servisi taşımacılığı yapanlar kendi harf grubu ile taşıma yaparken biz hala daha bir plakaya geçemedik"dedi.
Trabzon Servis Araçları Odası Başkanı Tayyar Demir, servis araçlarına kendi harf grubu plakaların verilmesi gerektiğini belirterek, "Trabzon haricindeki tüm illerde servis araçlarının kendi plakalarını kullanıyor. Oto kontrol adına ve camiamıza zarar gelmemesi için Trabzon’daki servisçiler de bir an önce kendi plakalarını istiyor. Her önüne gelenin ‘S’ plaka alıyor. Hatalı yapılan yönetmelik sonucunda her önüne gelen ‘S’ plaka alarak trafiğe çıkıyor. Bu plakalara tahdit koyulması lazım. Trabzon ‘S’ plakalardan doldu ve doydu. Araç fazlalığı var. Bizim kendi harf grubumuz olmadığı için de ‘S’ plakalarla olan tüm olumsuzluklar bizlere geliyor. Belediye yetkililerle defalarca görüşmemize rağmen bir arpa boyu yol alınamadı. Bir çok ilde öğrenci servisi taşımacılığı yapanlar kendi harf grubu ile taşıma yaparken biz hala daha bir plakaya geçemedik. Lütfen bizim sesimizi duysunlar ve bize kendi plakamızı versinler. Ciddi anlamda sabrımız taştı. Aksi takdirde ekmeğimiz için biz de eylem yaparak hakkımızı arayacağız. Emin olunuz ki, sorunlar halledilene kadar da bu eylemleri kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. Sorunlar çözülmediği sürece kontak kapatmaya kadar gideceğiz’’ dedi.
Demir, servis ücretleri ile ilgili de uyarılarda bulunarak “Kendi içimizden ve dışarıdan burası sanki dağ başı gibi davranarak devletin himayesinde olan okullarımıza taşımacılıkla ilgili fahiş fiyat teklifleri sunarak okul müdürlerinin akıllarını karıştırmaktalar. Bu olumsuzlukları öğrenci velileri de karşılayamaz. Yetkili kurumların bu işe de eğilmesi lazım. Okullar kimsenin çiftliği değildir” ifadelerini kullandı.