Rize ve Giresun’da olduğu gibi Trabzon’daki ÇAYKUR’a ait çay fabrikalarında istihdam edilmek üzere alınacak mevsimlik işçiler için İŞKUR İl Müdürlüğü’ne başvurular bugün başladı.
Konuyla ilgili bilgi veren İŞKUR İl Müdürü Mustafa Sezgin, “Başvuru yapacak kişilerin ikametgahlarının 14 Nisan 2015 tarihi itibariyle Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nde Trabzon ilinde olması gerekmektedir. Başvuru süresi içinde diğer illerden ikametgahlarını Trabzon iline alanların başvuruları alınmayacaktır. Ayrıca talep şartlarına durumu uyan adaylar, ilanın yayımlandığı tarihten itibaren 10 gün içerisinde Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nden, Of Belediyesi İŞKUR Hizmet Noktası’ndan, Beşikdüzü Belediyesi İŞKUR Hizmet Noktası’ndan şahsen veya www.iskur.gov.tr internet adresi üzerinden başvuru da yapabilirler" dedi.
Trabzon’daki ÇAYKUR’a ait çay fabrikalarında çalıştırılmak üzere 783 kişinin işe alınacağını belirten Sezgin "Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) tarafından Trabzon ili ve ilçelerindeki fabrikalarında çalıştırılacak 528 kişilik ’Beden İşçisi (Taşıma, Yükleme, Boşaltma)’ mesleğindeki işgücü talebine; Yönetmelik gereği kadın ve engelli adayların başvurusu kabul edilmeyecektir. Bu talep sonucunda işe alınacak işçiler doğrudan noter kurasıyla belirlenecektir. Öncelikliler de dahil olmak üzere talep şartlarına uygun tüm başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı kadar asıl ve ihtiyaç duyulacak sayıda yedek personel ÇAYKUR tarafından doğrudan kurayla belirlenecektir. Kura çekilişi, 6 Mayıs 2015 tarihinde saat 13.30’da Of Kapalı Spor Salonu’nda noter huzurunda yapılacaktır. Ayrıca başvuru süresi içinde 92 Çay Eksperliği Mezunu, 8 Orman Mühendisliği mezunu, 24 Ziraat Mühendisliği Mezunu, 91 Endüstri Meslek Lisesi ve benzeri teknik lise mezunları, 40 MYO Teknik Bölümler Mezunu için kayıtlar alınacaktır. Beden İşçisi talepleri hariç diğer taleplerde 2014 KPSS’den en az 60 puan alma şartı aranmaktadır. Eski Hükümlü, Engelli (Beden İşçisi talebi hariç) ve Terörle Mücadelede Yaralananlar talep koşullarına uygun olmak şartıyla söz konusu taleplere müracaat edebilirler” dedi.