AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Trabzon Şubesi Başkanı Kenan Kuru ve beraberindekileri parti binasında misafir etti.
‘Milli İrade ve Demokrasi’ nöbetlerine ilk günden itibaren destek olduklarını belirten TÜRKAV heyeti, bundan sonra da desteklerinin devam edeceğini belirtti. Kuru, “Bu zor günleri demokratik dayanışma içerisinde hep birlikte inşallah atlatacağız. TÜRKAV olarak hem meydanlardayız hem de basın aracılığıyla 15 Temmuz darbe girişimini lanetlediğimizi ve milletimizle milli irade için meydanlarda olacağımızı ifade ettik” dedi.
TÜRKAV özelinde tüm STK’lara destekleri ve gayretleri için teşekkür eden Başkan Revi ise, “Öncelikle hem bu destek ziyaretiniz, hem yaptığınız açıklamalar hem de milletimizle birlikte tuttuğumuz demokrasi nöbetlerine katılımınız için teşekkür ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti tarihine kapkara bir leke olarak geçen FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişimine karşı Trabzon geniş bir destekle gereken cevabı vermiştir ve vermeye de devam ediyor. İlk günden itibaren meydanlarda olarak ‘milli iradeye ve demokrasiye’ sahip çıkan hemşehrilerimiz tarih yazmakta ve bu şanlı direnişin mihenk taşı olmaktadır. Bu noktada gerekli örgütlenmeyi kısa sürede yaparak, ‘biz de varız’ diyen STK’larımız da alkışı ve teşekkürü hak etmektedir” diye konuştu.
Darbe girişimi gecesinden itibaren yaşanan süreci ve gelinen noktayı da anlatan Başkan Revi, “Trabzonumuz ülke genelinde en hızlı şekilde meydanlara inen ve tepki gösteren şehirler arasındadır. Vatanına, bayrağına, demokrasisine ve milli iradesine sahip çıkan vatandaşlarımız, Meydan Parkı’nı ve parka bağlanan caddeleri doldurarak darbeye dur dedi ve tüm dünyaya mesajını verdi. Milletimiz bu direnişin ve bu nöbetlerin kahramanı, biz ise neferleri olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Nöbetlerimiz Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ikinci bir emrine kadar devam edecektir. Destek veren kişi ve kurumlara ayrı ayrı teşekkür ediyor, bu sürecin sonunda memleketimize ve milletimize hayırlar gelmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.