AK Parti Uşak İl Başkan Vekili Servet Kuş, PKK’nın Türkiye’nin büyüme hamlesini engellemek için saldırılarını arttırdığını belirterek, “Büyüyen ve gelişen Türkiye’nin önünü kimse kesemez” dedi
AK Parti Uşak İl Başkan Vekili Servet Kuş, 5’inci Büyük Kongre öncesi yaptığı açıklamada, son dönemlerde yaşanan terör olaylarına değindi. AK Parti Uşak il binasında düzenlenen basın toplantısına; İl Başkan Vekili Servet Kuş, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Merkez İlçe Başkanı Turgay Eser, İl Kadın Kolları Başkanı İlknur Ertuğrul, İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Mıllık ve partililer katıldı. Terörün kökünün kazınacağını söyleyen AK Parti Uşak İl Başkan Vekili Servet Kuş, “Türkiye’nin toprak bütünlüğüne kast eden ve kardeşliğimizi bozmak için emperyalist devletlerin maşalığını yapan bölücü terör örgütü PKK ile mücadele eden 16 vatan evladımızı şehit verdik. Dağlıca’dan gelen bu acı haber, bütün yüreklere kor alev gibi düştü ve kelimeler bu acımızı tarif etmek için yetersiz kalıyor. Bu acımızın üstüne bugün de Iğdır’da vatanı için hizmet veren 14 polisimizi şehit verdik. Böylesine bir acı yaşanırken, paralel ve yabancı güçlerin güdümündeki bazı medya organları, şehitlerimizin üzerinden siyaset yapmayı kendilerine vazife bildiler” dedi.
DEVLETİMİZ İÇ VE DIŞ MİHRAKLARLA MÜCADELESİNİ SONUNA KADAR SÜRDÜRECEKTİR “Bölücü terör örgütü PKK, ülkemizdeki dirliği ve birliği bozmak, insanlarımızı umutsuzluğa sürüklemek ve büyüyen Türkiye’nin kalkınma hamlesine ket vurmak için akla gelecek bütün hainlikleri yapmaya çalışıyor” diyen AK Parti Uşak İl Başkan Vekili Servet Kuş, şöyle devam etti: “Devletimiz iç ve dış mihraklarla mücadelesini sonuna kadar sürdürecek güce sahiptir. Nitekim Kuzey Irak’a kaçan teröristlere yönelik de hava harekatı bugün itibariyle, güvenlik güçlerimiz tarafından başlatılmıştır. Hükümetimiz terör örgütü PKK’nın kökünü kurutmakta kararlıdır ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun dediği gibi ‘O dağlar, o teröristlerden temizlenecektir’. AK Parti Uşak İl ve İlçe Teşkilatları olarak, devletimizin terörü bitirmek için başlattığı bütün hareketlerin arkasındayız ve destekçisiyiz. Ülkemizin birlik ve beraberliğini bozanlara karşı dik duruşumuz devam edecektir”.
BÜYÜYEN TÜRKİYE’YE KİMSE ENGEL OLAMAYACAK AK Parti İl Başkan Vekili Servet Kuş, “Ülkemiz son 13 yıldır tek başına iktidar olan AK Parti ile dünya çapında ses getiren ve bazı yabancı devletlerin de rahatsızlık duyduğu bir büyümeyi ortaya koymuştur. Bugün ülkemizin birlik ve dirliğini bozmak isteyen PKK terörünün bir diğer amacı da, gelinen bu gelişmişlik hamlesini yerle bir etmek ve milletin huzurunu bozmaktır. AK Parti, milletin menfaatleri için dimdik ayaktadır ve 12 Eylül Cumartesi günü 5’inci büyük kongresini gerçekleştirecektir. AK Parti olarak bugüne kadar bir çok zorlukla karşı karşıya kaldık ve bazı çıkar grupları tarafından sürekli hedef alındık. Biz gücümüzü milletten aldık ve bu nedenle bizi yıkmak için ortaya çıkan herkes boyunun ölçüsünü aldı. AK Parti kadrolarının birikimi ve feraseti ile her zaman ülkemizin birleştirici gücü olduğunu göstermiştir. Ülkemizdeki dirlik ve düzeni bozmak isteyen iç ve dış mihraklar, iftiralar atsa da, kaos ve darbe planları yapsa da amaçlarına asla ulaşamayacaklarını bilmelidir” diye konuştu. Büyük kongreye de değinen Servet Kuş, “1 Kasım seçimleri ülkemiz için çok büyük bir önem taşımaktadır. 7 Haziran sonrası, muhalefet partilerinin tutundukları olumsuz tavır nedeniyle baş gösteren ekonomik problemler yeniden istikrarın sağlanmasıyla ortadan kalkacaktır. Bu bağlamda sayın Genel Başkanımız, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun ve parti yetkililerimizin katılacakları kongreler bütünleşmemizin, tazelenmemizin ve tabanımızın verdiği yetkiyle sorumluluklarımıza yeniden heyecanla başlatmamızın teminatı olacaktır” dedi. Toplantıya AK Parti Uşak İl Yönetim Kurulu üyeleri de katılım gösterdi.