Uşak Belediyesi sosyal sorumluluk projesi kapsamında kentte yeni doğum yapan ailelere, yeni doğan paketi dağıtmaya başladı.
Uşak Belediyesi 01 Mayıs 2015 tarihi itibariyle merkezde ikamet eden ve yeni bebeği olan ailelere “Hoşgeldin Bebek Projesi” uygulamasına başladı. Proje kapsamında bugüne kadar 180 aileye ulaşılırken, yeni doğum yapan ailelerin tespiti ile ilgili çalışmalar devam ediliyor. Proje ile beraber ailelere bebek battaniyesi, bebek pudrası, şampuanı, oyuncağı, zıbını, bezi, emzirme eğitim kitabı ve loğusa eğitim kitabı veriliyor.
“İlimizde ailelerimize her anlamda destek sağlamak için çaba veriyoruz” ifadesini kullanan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, bu kapsamda yeni bebekleri olan ailelerin de yanlarında olduklarını göstermek istediklerini belirtti. Cahan şunları söyledi: “İlimizde sloganımız başından bu yana ‘Mutlu Kadın, Mutlu Aile, Mutlu Sokak, Mutlu Mahalle ve Mutlu Şehir’ oldu. Bu kapsamda sosyal sorumluluklarımızı bilen bir belediye olduk. Her kesimden her vatandaşımızın yanında olacağımız projelere imza atmak için kolları sıvadık. Yaşlısından gencine, engellisinden kadınına kadar özel çalışmalarımız sürüyor. İşte sosyal sorumluluk dolu bir çalışmaya daha imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bilindiği gibi hükumetimiz çocuk sayısı konusunda hassas bir çalışma içindedir. Yeni doğum yapan ailelere devletimizin desteği sonsuzdur. Biz de yerelde bebekleri olan ailelerimizin yüklerini azaltmak adına destek vermek istedik. Bu nedenle ‘Hoş geldin Bebek’ isimli projemizi hayata geçirdik. Projemizle bebekler için bir çanta hazırlıyoruz. İçinde bezinden oyuncağına, kitabından pudrasına kadar her malzemeyi koyuyoruz”
Proje kısa süre önce başlamasına rağmen bütün mahallelerde kurumlar ile ortak çalışarak yeni doğum yapanlara ulaştıklarını dile getiren Cahan, bugüne kadar 180 aileye ulaştıklarını ve ailelerin destekten dolayı mutlu olduğunu iletti. Bundan sonra da sosyal sorumluluk bilinci ile projeler yapmayı sürdüreceklerini belirten Cahan, “Belediyemiz daha önce yalnız yaşayan yaşlı vatandaşlarımızın kişisel bakımı ve ihtiyaçları için ‘Yaşlanıyoruz ve Yalnızlaşıyoruz’ projesi kapsamında çalışma yapmıştı. Projemiz ile yaşlılarımızın omuzlarından büyük bir yük almış ve rahatlatmıştık. Aynı şekilde engelli kardeşlerimiz için de çalışmalar yapıyoruz. Çıkardığımız sosyal yardım yönetmeliği kentimizde kimsesizlerin kimsesi olma yolunda başarı sağlamamıza neden oldu. USRİUM Projesi’yle de dar gelirli vatandaşlarımıza ulaşmaya devam ediyoruz. Biz bundan sonra da aynı bilinçle çalışarak sosyal devlet olgusuna sosyal belediyecilik ile destek vereceğiz” diye konuştu.