Van İl Müftülüğü ve Van M Tipi Kapalı Cezaevi yönetimi işbirliğiyle mahkûmlar arasında siyer-i nebi, hadis ezberleme ve şiir yarışması düzenlendi.
Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlenen ve mahkûmların yoğun ilgi gösterdiği yarışmada dereceye girenler için müftülük tarafından ödül töreni düzenlendi. Programa Van Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, İl Müftüsü Nimetullah Arvas, cezaevi idarecileri ve mahkûmlar katıldı. Programda bir konuşma yapan İl Müftüsü Nimetullah Arvas; cezaevlerinin Medrese-i Yusufiye olarak adlandırıldığını hatırlatarak, “Toplumumuzda insanların buradan olgunlaşarak çıktığı ve topluma faydalı birer fert haline dönüştükleri algısı yer almaktadır. Dinimize göre hiçbir insan mükemmel değildir. Her insan hata yapabilir. Ancak önemli olan, insanın hatasından pişmanlık duyarak tövbe edip bir daha günaha girmemeye gayret göstermesidir” dedi.
Din görevlileri tarafından ney ve tef eşliğinde ilahi dinletisinin yapıldığı programda ayrıca cezaevi korosu tarafından ilahi sunumu yapıldı. Program sonunda yarışmaya katılıp birinci olanlara 300, ikincilere 200 ve üçüncülere de 100’er TL ödül hediye edildi.