Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya Erciş ilçesini ziyaret etti.
Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, Erciş ilçesini ziyaret ederek Büyükşehir Belediyesine bağlı daire başkanlıklarının ve Erciş Belediyesinin 2015 yılında yapılan çalışmalar ve 2016 yılı planlamaları ile ilgili toplantı gerçekleştirdi. Erciş Belediyesi Eşbaşkanları Diba Keskin ve Abdurrahman Çağan, Büyükşehir Belediyesi’nin ilçede yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ederek devam eden çalışmalara ilişkin memnuniyetlerini dile getirdi. Daire başkanlıkları, ilçede devam eden çalışmalar hakkında aktarımlarda bulunurken Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Hatice Çoban, birim sorumlularının ve çalışanların sahaya inerek halkı doğrudan dinlemesi gerektiğini söyledi. Erciş Belediyesi Sosyal tesislerinde düzenlenen toplantıya Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, Erciş Belediyesi Eşbaşkanları Abdurrahman Çağan ve Diba Keskin, belediye meclis üyeleri ile Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım, Yol, VASKİ, Çevre, İtfaiye, İmar ve Muhtarlar Daire Başkanları ve çalışanları katıldı. Daire Başkanları 2015 yılında Erciş ilçesinde yapılan tüm çalışmaları sıralayarak, sezon sonunu kadar nelerin yapılacağını aktardı. 2015 yılında Erciş ilçesine 89 kilometre sathi kaplama, 23 kilometre stabilize yol çalışmasını yapan büyükşehir, 11 köye taziye evi yapılması için malzeme, 75 kilometre kanalizasyon, 52 kilometre ise içme suyu, 6 adet depo, 12 terfi merkezi, 11 adet sondaj çalışmalarını tamamladı. Devam eden İçme Suyu Temin Projesi ve Morgedik içme ve sulama suyu projelerine ait aktarımların da olduğu sunumda 40 kilometre sulama suyu ıslahı, 181 kilometre arazi yolu, 2 bin adet kiraz fidanı dikim çalışmalarının tamamlandığı belirtildi. Ulaşım Koordinasyon Merkezinin ilçeye kazandırdığı 13 adet farklı boyuttaki otobüslere yanı sıra parklara yapılan hizmetlere de değinildi. Birçok birim sezon başında ortaya konan hedeflerin üzerine çıkarken, birçok birim ise, yeni projeler oluşturarak ek çalışmalar yapmaya başladı.
Erciş Belediye Eşbaşkanları Çağan ve Keskin: Büyükşehir Belediyesine hizmetlerinden dolayı teşekkür ettiler.
Daire başkanlarının aktarımlarının ardından konuşan Erciş Belediyesi Eşbaşkanı Diba Keskin, genel olarak yapılan ve devam eden çalışmalardan memnun olduklarını belirterek, "Erciş büyük bir coğrafya. Birkaç ufak tefek aksiliklerin dışında Büyükşehir Belediyesinin ilçemizde yürüttüğü çalışmalardan memnunuz ve bunun için teşekkür ederiz" dedi.
Eşbaşkan Abdurrahman Çağan ise, Büyükşehir Belediyesinin ilçeye olan katkılarından dolayı teşekkür ederek iletişim ve ortak hareket etme noktasında herkesin biraz daha aktif rol alması gerektiğini dile getirdi. Çağan, bir takım değerlendirmeden sonra Büyükşehir Belediyesinin, ufak tefek sorunlar dışında ilçedeki çalışmalarından memnun olduklarını kaydetti.
"HALKLA DOĞRUDAN KONUŞULMASI LAZIM"
Daha sonra konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Hatice Çoban, birimlerin planladıkları hizmetlerin üstünde bir performans göstermelerinden memnun olduklarını söyleyerek birim sorumluların sahaya inmesi ve halkı doğrudan dinlemesi gerektiğini söyledi. Çoban ’’2015 yılının muhasebesini yaptık, 2016 yılının planlamasını hazırlamamız ve bütçe çıkarmamamız lazım. Bu anlamda birim amirlerinin sahaya daha çok inmesi ve halkla doğrudan konuşması lazım’’ dedi.
Mesai saatlerin de klasik belediyecilik düzeyinde olmaması gerektiğini dile getiren Çoban, daha çok hizmet için daha çok mesainin yapılması gerektiğini vurguladı.
Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya toplantıdan sonra Erciş Belediyesi Eşbaşkanları Abdurrahman Çağan ve Diba Keskin ve daire başkanları ile beraber aralarında Erciş Belediyesinin devam eden Kasaplar Çarşısı ve Hayvan Pazarı inşaatlarının bulunduğu bir dizi yeri ziyaret ederek ilçeden ayrıldı.