Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Senatosu’ndan yapılan yazılı açıklamayla son iki günde meydana gelen terör olayları lanetlenerek şehitlere rahmet yakınlarına da başsağlığı dileklerinde bulunuldu.
YYÜ Senatosu’ndan yapılan yazılı açıklamada şunlara yer verildi:
“Türkiye’de son günlerde yaşanan elim hadiseler, bizleri derin bir üzüntüye sevk etmiştir. Ülkemizin dört bir yanı her gün şehit haberleriyle çalkalanmaktadır. 7 Eylül’de Dağlıca’da; bugün de Iğdır’da güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarında birçok vatan evladımızı şehit vermiş bulunmaktayız. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Senatosu olarak hayatını kaybeden şehitlerimize rahmet; ailelerine başsağlığı; gazilerimize de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve tüm terör saldırılarını şiddetle lanetliyoruz.
Birlik ve beraberliğe şiddetle ihtiyaç duyulan bugünlerde; asırlardır bir arada yaşayan insanların arasına ekilmeye çalışılan nifak tohumlarına karşı vatandaşlarımızı sağduyulu davranmaya çağırıyoruz. İzan, irfan ve aklı sahibi her vatandaşımız mutlaka bilmektedir ki devlete karşı başarılı olamayan terör örgütleri, hile ve desiselerle, güvenlik güçlerimize karşı kurdukları haince tuzaklarla ülkede bir kaos ortamı yaratmaya; kin ve nefret tohumları ekerek bizi birbirimize düşürmeye çalışmaktadırlar. Ancak tüm bu tuzaklar, halkın sağduyusu karşısında yok olmaya mahkûmdur. Bizi birbirimize düşürmeye çalışanlara karşı bugün çok daha dikkatli olmalı daha çok kenetlenmeli ve daha çok uyanık durmalıyız.
Ülkeye barış ve huzurun bir an önce gelmesi dileğiyle kamuoyuna saygıyla duyururuz.”