Yozgat’ta piyasaya sahte para sürmeye çalışan 4 kişi emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı.
Yozgat il merkezi ve ilçelerde iki bayan şahsın alışveriş karşılığı piyasaya sahte para sürmeye çalıştığı yönünde bilgi alan Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Şefaatli İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince koordineli olarak çalışmaya başladı. Söz konusu şahıslar yapılan çalışmalar neticesinde Şefaatli ilçe merkezinde bir işyerine sahte para ile alışveriş yaparken S.D. (22) ve F.F. (28) isimli iki bayan suç üstü yakalanırken, bayanlarla birlikte hareket eden H.D. (34) ve Z.M. (36) isimli erkek şahıslar da yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan araştırmalar neticesinde söz konusu şüphelilerin Yozgat genelinde üç ayrı parada sahtecilik olayına karıştıkları ve organize şekilde hareket ettikleri tespit edildi. Şahıslardan elde edilen sahte 100 TL’lik banknotların seri numaralarından yapılan kontrollerinde ise ülke genelinde 153 farklı olayda kullanıldığı belirlendi.
Gözaltın alınan şahısların emniyetteki sorgusunun ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Yozgat Emniyet Müdürü Saim Akpınar’da sahte para konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunarak, “Esnafımızın gelirlerini, Yozgat halkımızın cebini doğrudan tehdit eden kalpazanlar tarafından piyasaya sürülen sahte paraların, tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de son dönemde artış gösterdiği gözlenmektedir. Vatandaşlarımızın sahte banknotlarla market, bakkal, büfe ve semt pazarları gibi alışverişin nakit yapıldığı alanlarda karşılaşabileceklerini, bu neden ile kişilerin dalgınlığından ve saflığından istifade etmek isteyen art niyetli kişilerin tuzağına düşmemeleri için vatandaşlarımızı sahte paralara karşı duyarlı bulanmalarını istiyoruz” dedi.
Vatandaşların sahte para konusuyla karşılaştıklarında, sahte parayı veren kişiye aldıkları parayı geri vermemelerini, mümkün mertebe şüpheli kişiyi oyalamalarını, korkup çekinmeden şahsın eşkaline ilişkin bilgileri ve kullandığı otonun plakası ve özelliklerini tespit etmelerini isteyen Akpınar, “ Vatandaşımız sahte para ile karşılaştıklarında en kısa sürede 155 Polis İmdat hattını arayıp polis birimlerini haberdar etmelerini istiyoruz. Ülkemiz ekonomisine zarar veren ve vatandaşlarımızı mağdur edip gelir kaybına neden olan piyasaya sahte para dağıtan suç grupları ile Yozgat Emniyet Müdürlüğü olarak mücadelemizin kararlılıkla devam edecektir” diye konuştu.