7. Adana Havacılık ve Yamaç Paraşütü Festivali bu yıl renkli görüntülere sahne oldu. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin sponsorluğunda gerçekleştirilen ve iki gün süren festival, Adana dışından gelen çok sayıda konuğa ev sahipliği yaptı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Tekirdağ Çorlu’dan gelen cayrokopter ile yarım saatlik uçuş gerçekleştirdi ve merkez ilçeleri kuş bakışı inceledi.
Kabasakal Köyü Rüzgarlı Tepe’de, iki gün boyunca gerçekleştirilen 7. Adana Havacılık ve Yamaç Pürüşütü Festivali, Adana semalarında unutulmayacak görüntüler oluşturdu. Adana Havacılık ve Adrenalin Sporları Kulübü’nün (AHAS) organizatörlüğünde hayata geçirilen festivalle ilgili bilgi veren AHAS Başkanı Güner Akkaya, “15 ilden gelen 120 misafir yamaç paraşütü pilotunu Adana’da ağırladık. AHAS’ın 50 pilotu da etkinliklerde görev aldı. Festivalde 4 adet microlight, 5 adet paramotor tandem trike, 2 adet paramotor singe ve 3 adet cessna ile 1 adet cayrokopter uçuş yaptı. Binlerce vatandaşımız etkinlikleri ilgiyle izledi” dedi.
Dezavantajlı gruplarla uçuş
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye, festivale katılımlarından ve desteklerinden ötürü teşekkür eden Güner Akkaya, “7. Adana Havacılık ve Yamaç Paraşütü Festivali’ne 30 zihinsel ve bedensel engelli, 20 talasemi hastası genç ve çocuk katıldı. Dezavantajlı gruplardan bazıları yamaç paraşütü uçuşu gerçekleştirdi. Kızılay, festivalin yapıldığı alanda 200 ünite kan aldı. Festival boyunca toplam 2 bin uçuş gerçekleştirildi. Önümüzdeki yıl yapacağımız festivalin daha etkin olması için hazırlıklara şimdiden başladık” diye konuştu.
Adana’yı kuşbakışı inceledi
Festivalde, Tekirdağ Çorlu’dan gelen Cayrokopter ile yarım saat uçuş gerçekleştiren, merkez ilçeler üzerinde kuşbakışı inceleme, keşif yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, çok renkli ve Adana’nın sosyal açıdan gücünü artıracak bir etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını belirtti. Başkan Hüseyin Sözlü, Adana’nın merkez ilçelerini kuşbakışı izleme, inceleme ve keşif fırsatı bulduğunu da belirterek, şehrin zaman zaman yukarıdan incelenmesinde büyük yarar olduğunu kaydetti.