Çukurova’nın yetiştiği genç yazarlardan biri olan Mustafa Kemal Evren Çiğil, şiirle başladığı serüvenine hikayeleriyle devam ediyor. Kimi zaman sokaktan geçenlerin, kimi zaman da hayatında iz bırakanların hikayeleştirildiği "Aşk-Ulya" aynı zamanda genç, yaşlı demeden herkesin hayatından bir kesit sunuyor.
Hayatının her alanında sanatla yaşayan ve her sözüyle insan sevgisini vurgulayan yazar Çiğil, son kitabında bazen sokaktaki bir dilencinin, bazen evladı şehit düşmüş bir annenin, bazense bir öğrencinin hayat mücadelesine ses oluyor. İsimsiz şehrin kimliksiz kahramanlarının anlatıldığı "Aşk-ı Ulya" kimi satırlarıyla da insanların zihninde eksik kalan anları tamamlıyor.

Kulaklara umut fısıldayacak
Zorlu hayat mücadelesi içinde, insanların kulaklarına umut fısıldayan ve verdiği derslerle yaşama yeni bir çizgi çizmeyi hedefleyen kitap aynı zamanda da çoğu zaman tanık olup görmezden gelinenlere vicdanımızın gözüyle bakmayı öğretiyor.
Aynı zaman öğretmen olan Mustafa Kemal Evren Çiğil bin bir fedakarlıkla yazdığı kitabında bazı öğrencilerinin hikayelerine de yer veriyor. Yazarın sadece kendi yaşantısından değil hayatına dokunan ve üzerinde etki bırakan birçok insanının konuk olduğu kitap insan hayatında bir rehber olmayı amaçlıyor.
İnsanlarla olan hikayelerini "Tesadüf yoktur, tevafuk vardır" diye özetleyen Çiğil, “Ömrümüze dokunan her insanın bizim bilmediğimiz bir misyonu yerine getirdiğini düşünüyorum. Vazifesi bitenler gidiyor, çünkü ömürleri o kadarına tekabül ediyor. Bu yüzdendir ki ‘yarım kalmak’ diye bir şey yok insanın fıtratında. Bu bizim gönlümüzü yatıştırmak için kendi kendimize uydurup biat ettiğimiz koca bir yalan” dedi.