Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Cumhuriyet, bilhassa kimsesizlerin kimsesidir” sözüyle felsefesini belirlediği Cumhuriyet’in 93. yıl dönümünü kutladı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Başkan Çetin, halkın en büyük kazanımı olan Cumhuriyetin devrimci karakterinin yüzlerce ülkeye ilham olduğunu belirterek, “Cumhuriyet, etnik ve dini tüm ayrımları reddederek, her bir vatandaşın fikri özgürlüğünü, toplumsal dayanışma ülküsüyle birleştirmeyi başarmıştır. Tarihimizin en derin krizlerini yaşadığımız bugünlerde umutsuz değiliz, hiçbir zaman olmadık. Ulu Önder Atatürk’ün ‘Kıymetli evlatlarının elinde daima yükseleceğini ve ebediyen yaşayacağını’ söylediği Cumhuriyet yaşanılan tüm sorunların çaresidir” dedi.
“Cumhuriyeti korumak boynumuzun borcudur”
Türkiye Cumhuriyeti’nin bugünkü ulaştığı noktada, elde ettiği hakları Cumhuriyet yönetimine borçlu olduğunu vurgulayan Çetin, şunları kaydetti: “Bu bağlamda, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘En Büyük Eserimdir’ diyerek bizlere emanet ettiği laik, demokratik Cumhuriyetimizi yıpratmaya yönelik her türlü girişime karşı olmak, Cumhuriyetin çağdaş kazanımlarına ve ülkemizin bölünmez bütünlüğüne sahip çıkarak korumak, onu geleceğe taşımak, en önemli sorumluluğumuzdur. Milletimiz Atatürk’ün önderliğinde kurduğu Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatmak için iç ve dış tehditlere karşı son derece duyarlı olmalıdır. Bu duygu ve inançla 93’üncü yaşını kutladığımız Cumhuriyet’in kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını bir kez daha rahmet, minnet ve şükran duygularımla anıyor, tüm Adanalı hemşehrilerimin ve ulusumuzun Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.”