Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün büyük önem verdiği, kırsal kalkınma faaliyetleri kapsamında yer alan arı, koyun ve keçi yetiştiricilerine güneş enerjisi paneli dağıtılması hizmeti sürüyor. Şu ana kadar dağıtılan 580 panelin ardından, toplamda bin üreticiye ulaşılması için çalışmalar devam ediyor.
Seyhan, Yüreğir, Çukurova ve Karataş ilçelerinden üreticilere güneş enerjisi paneli törenle dağıtıldı. Adana Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma ve Hayvancılık Hizmetleri Daire Başkanı Memili Güven, 2016 yılı içinde 580 üreticiye güneş enerjisi paneli dağıtıldığını, önümüzdeki süreçte bu sayının 1000’i bulacağını açıkladı. Memili, diğer ilçelerde güneş enerjisi paneli dağıtımına önümüzdeki günlerde devam edileceğini duyurdu.
Kırsalda faaliyet gösteren arı, keçi ve koyun yetiştiricilerine güneş enerjisinden elektrik elde etmeye yarayan güneş enerjisi paneli dağıtılması töreni, Adana Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Daire Binası’nda yapıldı. Törene, Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Şaban Acar, Büyükşehir bürokratları, Arıcılar Birliği Başkanı Yunus Kılıçkaya, Koyun ve Keçi Üreticileri Birliği Başkanı Murat Şen ve üreticiler katıldı.
Memili Güven, kırsalda, dağda, bayırda alın teri dökerek geçimlerini sağlayan üreticilerin işlerinin kolaylaşması ve daha fazla üretim gerçekleştirmeleri amacıyla güneş enerjisi paneli dağıtmaya devam ettiklerini açıkladı.
Hüseyin Sözlü, tarımsal kalkınmaya çok önem veriyor
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün, tarımsal kalkınmaya büyük önem verdiğini ve üreticinin desteklenerek yerinde mutlu olması ve refah toplumunun bir parçasi haline gelmesine destek sağlanması için talimat verdiğini belirten Memili Güven, “Geçen yıl 580 üreticiye güneş enerjisi paneli verildi. Başkanımızın talimatıyla 1000 üreticimizin kırsalda çadırı aydınlanacaktır inşallah. Hüseyin Sözlü Başkanımız bize, ‘Toroslarda yaşayan insanımızın ocakları daima tütecektir. Bu kardeşlerimiz bu memleketin sahipleridir. Bu vatana daima sadıklar’ diyerek onlara verdiği önemi her fırsatta dile getiriyor. Biz de onların yaşadıkları yerlerde geçimlerini sağlamaları için, Başkanımızın emirleri doğrultusunda her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.
Bugün burada Seyhan, Çukurova, Yüreğir ve Karataş ilçeleri kırsalındaki üreticilerimize güneş enerjisi panelleri dağıtılıyor. Diğer ilçelerimizdeki üretici kardeşlerimize, kendi ilçelerinde dağıtım gerçekleştirilecektir” dedi.
Arıcılar Birliği Başkanı Yunus Kılıçkaya, arıcılara verdiği destekten dolayı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye teşekkür etti ve güneş enerjisi panellerini, arı üreticilerinin iyi günlerde kullanması dileğinde bulundu.
Güneş enerjisi panelleri bizim için çok önemli
Koyun Keçi Üreticileri Birlik Başkanı Murat Şen de, güneş enerjisi panellerinin işlerine çok yaradığını söyledi. Şen, “Koyun ve keçi yetiştiriciliği ve Yörüklük, yüzyıllardan beri ecdadımızdan bize mirastır. Bunu devam ettirmek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Adana Büyükşehir Belediyesi’ne projelerimizle ilgili, üyelerimizin sorunlarıyla ilgili ne zaman gelsek, kapısını bize açan, dinleyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü’ye, Daire Başkanımız Memili Güven’e ve teşekkür ediyorum. Koyun, keçi beslemek hiç öyle göründüğü gibi kolay bir iş değil. Doğayla baş başa bir ortamda, dağda, taşta kurtla, kuşla karşı karşıya yetiştiricilik yapmak zorundasınız. Güneş enerjisi panelleri bu açıdan bizim üretcilerimizin çok işine yarayan bir destek” diye konuştu.