Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası’nın (ÇDSO), yaşamı süresince Adana ve ülke ekonomisine önemli hizmetlerde bulunan Hacı Sabancı’nın anısına verdiği “Hacı Sabancı’yı Anma Konseri” dünyaca ünlü Kore asıllı Şef Young Chil Lee yönetiminde gerçekleştirildi.
Adanalı sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası’nın son konserini, Kore’nin klasik müzik misyonerleri arasında gösterilen, 2010 yılında Kore Ulusal Kültür Ödülü’nün de sahibi olan; Prag, Plovdiv, Saraybosna, Bulgaristan ve Macaristan’daki flarmoni ve senfoni orkestralarında daimi misafir şeflik yapan Young Chil Lee yönetti. Konserin ilk bölümünde birçok uluslararası ödülü bulunan Almanya’nın Duisburg Filarmoni Orkestrası’nın yanı sıra Hamburg Senfoni Orkestrası ve Münih Radyo Orkestarsı’nda başkemancı olarak görev yapan, Rus asıllı keman sanatçısı Maxim Kosinov, Alman besteci Max Bruch’un üç bölümlük keman konçertosunu icra etti.
İkinci bölümde ise Şef Young Chil Lee yönetimindeki Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası Beethoven’in 5. Senfonisi’ni seslendirdi.