Adana ESOB’a bağlı Adana Kantinciler ve Simit, Poğaça, Çörek vb Maddeler İmal ve Satıcılığı Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi, Adana Çocuk ve Kadın Hakları Derneği tarafından, okul kantinlerinde satılan sağlıklı ürünler hakkında öğrencilere ve velilerine bilgilendirme semineri verildi.
Adana merkez Çukurova ilçesinde bulunan Adana Tabipler Odası İlkokulu’nda gerçekleştirilen seminere, ESOB Genel Sekreteri ve Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Sema Kartalmış, Oda Başkanı Ahmet Tunç, Oda Genel Sekreteri Şaziye Gündoğdu, Adana Çocuk ve Kadın Hakları Derneği Başkanı Çiğdem Akça ile okul idarecileri ve çok sayıda öğrenci velisi ve öğrenciler katıldı.
Seminere katılan öğrenci ve velilere, okul kantinlerinde hangi ürünlerin sağlıklı olduğunu, hangilerinin zararlı olabileceği konusunda bilgiler veren Psikolog Hatice Ertuğrul, Sağlık Bakanlığı tarafından çıkarılan ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2016 / 2017 Eğitim-Öğretim Dönemi için uygulamaya başlanılan yönetmelik gereği, raflardan kaldırılan ürünlerin yerine, insan sağlığına, özellikle de gelişme çağındaki çocuklarımızın gelişimlerine zarar vermeyen, besin değeri yüksek sağlıklı ürünlerin ön plana çıktığını belirtti.
Oda Başkanı Ahmet Tunç da, her zaman öğrencilerin sağlığı ve velilerin imkanlarını düşünerek hizmet verdiklerini, bunu tüm meslektaşlarına da tavsiye ettiğini belirterek, "Bizim amacımız okullarımızda sağlıklı ürünler satarak, sağlıklı nesiller yetiştirmektir. Bunun zorluğunu ve sorumluluğumuzu biliyoruz. Öğrencilerimiz ve velilerimiz de bu konuda bilgili ve bilinçli olarak işimiz daha da kolaylaşır" diye konuştu.
ESOB Genel Sekreteri Sema Kartalmış ise çocukların gelişme çağında okulda ve evde sağlıklı ürünlerin tüketilmesi konusunda bilgilendirme seminerlerinin ilkinin Adana Tabipler Odası İlköğretim Okulu’nda başlatıldığını blirterek, "Velilerimiz geleceğimizin teminatı çocuklarımızın gelişme çağındaki beslenmelerine özen göstermelidir. Önümüzdeki günlerde de Adana ESOB, Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Adana Çocuk ve Kadın Hakları Derneği ile Kantinciler ve Simit, Poğaça, Çörek vb Maddeler İmal ve Satıcılığı Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliğinde bilgilendirme seminerleri devam edecek” dedi.