Yüreğir’in ikinci kapalı semt pazarı PTT Evleri Mahallesi’nde yapılıyor.
Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Yüreğirli vatandaşların kışın yağmurdan ve çamurdan, yazın ise sıcaktan ve tozdan koruyup rahat alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla kapalı semt pazarları sayısını artıracaklarını söyledi. Çelikcan, “Yüreğir’e ilk kapalı semt pazarını Serinevler Mahallemize yaptık. İkincisini PTT Evleri Mahallemize yapıyoruz. İnşaatı hızla devam ediyor. 3814 metrekare kapalı alanı olan semt pazarımızın içerisinde idari binalar da olacak. Amacımız kapalı semt pazarı sayılarını artırarak Yüreğir de sokaklara kurulan semt pazarlarına son vermektir” dedi.
Çok amaçlı olarak yapılan kapalı semt pazarlarından vatandaşların farklı şekillerde faydalanacağını söyleyen Çelikcan, şunları kaydetti:
"Semt Pazarının olmadığı günlerde gençlerimizin spor yapabileceği şekilde düzenleme yapacağız. Buralar derneklerimiz, sivil toplum örgütlerimiz kermes ve toplantı amaçlı olarak da kullanabileceklerdir. Kurban Bayramında ise kurban kesim merkezleri olarak vatandaşlarımıza hizmet verecektir. Geçtiğimiz Kurban Bayramında Serinevler Kapalı Semt Pazarımızda vatandaşlarımız kurbanlarını ücretsiz olarak rahatça kestiler. Bir kaç mahallenin ortak kullanacağı bu semt pazarları sayesinde Yüreğir de görüntü kirliliği ortadan kalkacaktır. Semt Pazarları sonrası ortaya çıkan çirkin görüntüler yaşanmayacaktır. Semt pazarlarının kurulduğu günlerde o bölgedeki esnaflarımız da bu rahatsızlığı yaşamayacaktır.”