Acıbadem Adana Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Süha Kınalı, Temsa çalışanlarına bel ve boyun fıtıklarını anlattı.
Temsa tesislerindeki konferans salonunda düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Süha Kınalı, çalışanlara bel ağrısı çekmeleri durumunda vakit kaybetmeden bir uzman hekime danışmaları gerektiğini söyledi. Özellikle ağır iş kollarında çalışanların bel ağrısı ve bel sorunları ile sıklıkla karşılaştıklarını anlatan Dr. Kınalı, “Bize gelen hastalarımızın hem şikayetlerinin hem de görüntüleme sonuçlarının aynı olması gerekir ki teşhis konulabilsin. Teşhis konulduktan sonra ilk tercihimiz ameliyat olmasa da kimi zaman gerekli durumlarla da karşılaşabiliyoruz” dedi.

Kalıcı sorun haline gelebilir
Bel sorunlarının ciddiye alınmazsa bireyin yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilecek kalıcı bir sorun haline gelebileceğini belirterek istenmeyen durumlardan korunma yollarını da anlatan Dr. Kınalı, sunumu tamamlamasının ardından konferans salonunu dolduran çalışanlardan gelen soruları yanıtladı.