Türkiye enerji piyasasının “en büyük aile buluşması” olarak gelenekselleşen Türkiye Enerji Zirvesi Kongre ve Sergisi’nin yedincisi bu yıl 23-26 Kasım 2016 tarihleri arasında Adana HiltonSa Oteli’nde gerçekleşecek.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı himayesinde, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) desteğiyle yapılmakta olan zirvede son yıllarda İsrail ve Mısır açıklarında bulunan doğal gaz sahaları ile tüm dünyanın dikkatini çeken Doğu Akdeniz enerji kaynakları tüm boyutları ile tartışılacak.
Zirve’de Türkiye’yi çok yakından ilgilendiren fakat bölge ülkeleri arasında var olan güvenlik, diplomatik ve siyasi problemler nedeniyle bölgesel ilişkilerde gerilimlere de yol açan Doğu Akdeniz enerji kaynaklarıyla ilgili son gelişmeler uluslararası hukuk, güvenlik, diplomatik, teknik ve ticari açılardan ele alınacak.
Oturumlarda tartışılacak konulardan bazıları şu şekilde:
“Doğu Akdeniz enerji jeopolitiği, yerli kömür, nükleer enerji, doğal gaz ve elektrik piyasaları, akaryakıt ve LPG piyasaları, petrol piyasaları, yenilenebilir enerji, enerji finansmanı.”