Mesleki kazaların önüne geçmek için çıkartılan genelge ile tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışanlar uygulama sınavına tabi tutuldu.
Aralık 2017 tarihine kadar mesleki yeterlilik belgesi olmayan kişiler tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışamayacak. Bu kapsamda Adıyaman’da çalışan kişilere yönelik mesleki yeterlilik sınavı açıldı.
İş sağlığı ve güvenliği ortamın iyileştirilmesi, iş kazanlarının önlenmesi, verimlilik ve kalitenin arttırılması amacıyla, 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununa 6645 sayılı kanun ile eklenen ve yürürlüğe giren hükümler çerçevesinde tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışanların mesleki yeterlilik belgesi almaları zorunlu hale getirildi.
Halk eğitim Müdür Yardımcısı Hakan Bilgiç, “Türkiye Mesleki Eğitim Merkezi ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol gereği bugün halk eğitim merkezimizde ahşap kalıpçılık, sıva ve boyacılık alanında Mesleki Yeterlilik uygulama sınavları yapıldı. Bugüne kadar yaklaşık 120 ustamız belgesini aldı. Şuanda da 30 kişi bugün bu sınava girdi. 2017 yılı Aralık ayında bu mesleki yeterlilik belgeleri zorunlu hale gelecek, bundan dolayı bu fırsatı iyi değerlendirmelerini istiyoruz. Halk Eğitim merkezimize geldikleri takdirde kendilerine her türlü imkan sağlanacaktır. Henüz kayıt yaptırmamış tüm ustalarımıza başvuru yapmaları için müdürlüğümüze davet ediyorum” dedi.