Türkiye’de ilk defa kutlanan Muhtar Günü Adıyaman’ın Kahta ilçesinde kutlandı.
Kahta İlçe Hükümet Konağında gerçekleşen törene İlçe Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, İlçe Emniyet Müdürü Cafer Demir, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serdar Kayacan ve kurum amirleri ile muhtarlar katıldı.
Muhtar Günü töreni Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından okunan İstiklal Marşına saygı duruşu ile başladı.
Kahta Muhtarlar Dernek Başkanı Mehmet Sait Çetinkaya günün anlam ve önemiyle alakalı konuşma yaptı.
Muhtarlığın fedakarlık ve sevgi gerektiren zor bir görev olduğunu belirten Çetinkaya, muhtarlığın yerel demokrasisinin en önemli eski örneğini temsil ettiği söyledi.
Çetinkaya, “Muhtarlar, bulundukları mahallede ve köylerde devletimizin tüm kurumlarını temsil eder. Halkımızla, devlet kurumları arasında bir köprü vazifesi görmektedir. Mahallelerimizin ve köylerimiz her türlü ihtiyaçlarını tespit edip, hizmet sunmak konusunda emeğini esirgemez. Köyünün ve mahallesinin gelişimi konusunda çözüm ortaklığı yapan gerek milleti gerek ise de devleti temsil eder. Önemli bir görevi temsil eden muhtarlarımızın bu yıl ilk defa kutlanan 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyorum. Sağlıklı ve mutlu yıllar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Kaymakamlık Binası önünde düzenlenen törenin ardından Kahta Merkeze bağlı mahalle ve köy muhtarları Kahta Belediyesini ziyaret etti.