Adıyaman’ın Kahta ilçe yöneticileri ilçenin sorunlarının çözümüne yönelik hazırlamış oldukları projeleri dosya halinde Başkente taşıdılar.
Kahta İlçe Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Kahta İlçe Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, AK Parti Ak Parti Kahta İlçe Başkanı Engin Akel ve Bölükyayla Belde Belediye Başkanı Ramazan Yavuz’da oluşan heyet ilçenin gelişimine yönelik hazırlamış oldukları projeleri Ankara’da ilgili yöneticilere taşıdı.
Kahta ilçesinin gelişmesi ve daha ileriye gitmesi için ilçe Kaymakamlığı ve İlçe Belediyesi tarafından ortaklaşa hazırlanan projeler TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Milletvekili Adnan Boynukara ve Milletvekili Salih Fırat’a teslim edildi.
Kahta ilçe Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Kahta ilçesinde devam eden projeler ve planlanan yatırımların konuşulduğu ziyaretlerde birlik ve beraberlik içerisinde Kahta ilçesine hizmetin en iyisini sunmanın gayreti içerisinde olduklarını belirtti.
Konu ile ilgili açıklamada bulunan Kahta ilçe Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak ise “ilçenin sorunlarının çözümüne yönelik hazırlamış olduğumuz yeni projelerin yer aldığı dosyayı milletvekillerimize sunduk. Milletvekillerimiz birçok bakanımıza yapılan ziyaretlerde bize öncülük ettiler. Milletvekillerimiz taleplerimizi bakanlarımıza ilettiler. Çözüm bekleyen sorunlarımızı hazırlamış olduğumuz yeni projelerimizle inşallah çözüme kavuşturacağız. İlçemizi gelişmiş daha yaşanabilir bir konuma kavuşturacağız” diye konuştu.
Adıyaman’ın Kahta ilçesinin sorunlarının çözümüne yönelik yapılan ziyaretlerde TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Milli Eğitim Müdürü İsmet Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Nusret Yazıcı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk ve Devlet Su İşleri Genel Müdürü Murat ziyaret edilerek projeler hakkında bilgi verildi.