Adıyaman’ın Sincik ilçesine bağlı Arıkonak Köyünde yaşayan Ayşenur Işık, dağlardan topladığı organik kekiklerden yaptığı turşu ile ‘Tarımda Genç Girişimci, Kadın Çiftçiler’ Türkiye finalinde jüri özel ödülüne layık görüldü.
İzmir’in Ödemiş ilçesinde gerçekleştirilen ‘Tarımda Genç Girişimci, Kadın Çiftçiler’ adlı yarışmaya katılan Ayşenur Işık, jüri özel ödülünü aldı. Sincik ilçesine bağlı Arıkonak Köyü Muhtarı Mehmet Işık’ın kızı Ayşe Nur Işık, Limonlu Zahterella Projesiyle yarışmaya katıldı. Türkiye’nin tüm illerinden iki kadın çiftçinin yarıştığı yarışmada Ayşe Nur Işık’ın Limonlu Zahterella Projesi jüri özel ödülüne layık görüldü. Kadın çiftçiye 20 bin TL ödül verildi.
Genç Girişimci Kadın Çiftçi Ayşenur Işık’ı Sincik Kaymakamı Zafer Sağ, beraberinde Adıyaman İl Tarım Müdürü Adil Alan, AK Parti Adıyaman İl Sosyal Politikalar Başkanı Yasemin Pamukçu, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Bekir Çatan, AK Parti Sincik İlçe Başkanı Şevket Öksüz, Sincik Ziraat Odası Başkanı Kadir Altıntel, İlçe Tarım Müdürü Ziya Yıldırım ile birlikte evinde ziyaret ederek başarısından dolayı tebrik etti.
Köy Muhtarı olan babasıyla birlikte misafirlerini karşılayan Ayşenur Işık, “Bu fikrin bende oluşmasında arkadaşlarımın etkisi oldu. Arkadaşlarımla birlikte kendimce toplantılar yaptım, akıl danıştım herkesten. Köyümüze ve çevremize nasıl bir katkı sunabiliriz düşüncesiyle bu projeyi yaptık. Projemizi hayata geçirip genç, girişimci kadın çiftçilerin önünü açacağız inşallah” dedi.
Sincik Ziraat Odası Başkanı Kadir Altıntel ise, “Tarımda kadın girişimciliğini güçlendirme programı kapsamında Arıkonak köyümüzden Ayşenur Işık kardeşimiz kekik turşusu ile ilgili bir proje yapmıştı. Projesi Adıyaman’da birinci, Türkiye’de dördüncü olmuştur ve Jüri özel ödülünü almıştır. Ayşenur kardeşimizi tebrik ediyorum, kendisine başarılar diliyorum. İnşallah bu proje diğer genç girişimci çiftçilerimize örnek olur ve benzer projelerle bölgemizin ekonomisine katkı sunarlar” dedi.
AK Parti Adıyaman İl Sosyal Politikalar Başkanı Yasemin Pamukçu ise, “Tarımda kadın girişimciliği 2016 programında Ayşenur hanımın Jüri özel ödülünü almasından dolayı kendisinin yanında bulunmak ve onu tebrik etmek amacıyla burada bulunuyoruz” şeklinde konuştu.
Adıyaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, “Geçtiğimiz hafta İzmir Ödemişte Sayın Başbakanımızın katılımıyla gerçekleştirilen ‘Tarımda Genç Girişimci, Kadın Çiftçiler’ Türkiye finalinde Sincik ilçemize bağlı Arıkonak köyümüzden Ayşenur Işık kardeşimiz Türkiye dördüncüsü olarak Jüri özel ödülünü hak kazandı. Buda gerçekten bizi çok sevindirdi. Bugünde burada İlçe Kaymakamımız ve Parti teşkilatımız ile birlikte bu kardeşimizi ziyaret edip tebrik ettik. Projeyi yerinde inceledik, kendisine ödülünü takdim ettik. Bundan sonra projesi ile ilgili nasıl bir işlev yapacağı konusunda teknik personelimiz tarafından kendisini bilgilendirdik” şeklinde konuştu.
Sincik Kaymakamı Zafer Sağ yaptığı konuşmada, “Arıkonak köyü muhtarımızın kızı Ayşenur hanım zahter dediğimiz kekik bitkisinden yaptığı ürünü çeşitli dallarda ödül kazandı. Bizde İl Tarım Müdürümüz ve AK Parti teşkilatından katılımcılar ile beraber ödülünü vermek üzere Arıkonak köyümüze geldik, kendisini tebrik ediyorum. Zahter kekik bitkisini bir içecek olarak, çayın muadili bir örünü olarak biliyoruz zaten. Bildiğimiz kadarıyla Ayşenur Kardeşimiz bu ürününü Liminlo Zahterella ismiyle bir ürün elde etmiş. Kendisini tebrik ediyorum aromatik bir bitki, inşallah piyasası da olur, pazarlaması da olur, geliştirilebilir. İnşallah daha da bir piyasa ürünü haline getire bilinir. Ödüllerini sonuna kadar hak ettiler, hayırlı olsun diyorum” ifadelerini kullandı.