Adıyaman’da polis ve zabıta ekipleri fikri mülkiyet haklarının korunması ve korsan yayıncılığın önlenmesine yönelik denetim yapıldı.
Fikri Mülkiyet Haklarının Korunması ve Korsan Yayıncılığın Önlenmesi amacıyla 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu çerçevesinde il merkezimizde 45, kitap satışı yapan yer ve kırtasiye, 2 CD satışı yapan işyeri, ilçelerde 31 kırtasiye polisler ve zabıta ekipleri tarafından denetlendi.
Denetimlerde il merkezinde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmaz iken, Gölbaşı ilçesinde 1 işyerinde çeşitli yayın evlerine ait 104 adet kitap haline getirilmiş, yaklaşık bin sayfa dağınık şekilde fotokopi yolu ile çoğaltılmış yayınlara rastlanıldı. İşyeri sahibi A.Ö. hakkında Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığınca 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa Muhalefet suçundan işlem başlatıldı.
Fikri Mülkiyet haklarının korunması ve korsan yayıncılığın önlenmesi amacıyla haksız kazanç sağlayan kırtasiyecilere ve CD satışı yapan işyerlerine karşı yürütülen denetimler devam ediyor.