Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği (KHB) ile Öz-İş Sendikası Adıyaman Şube Başkanlığı arasındaki toplu sözleşme yürürlüğe girdi.
Öz-İş Sendikası Adıyaman Şube Başkanı Salih Karababa, İşkur, SGK, KYK’nın ardından Adıyaman KHB ile de sözleşmenin yürürlüğe girdiğini açıkladı.
Öz-İş Sendikası Adıyaman Şube Başkanı Salih Karababa, Adıyaman Kamu Hastaneler Birliğinde çalışan özel güvenlik görevlilerine yürürlüğe giren sözleşmenin hayırlı olması temennisinde bulundu.
Salih Karababa, “Sendikamız üyesi olan İşkur’da 13, SGK’da 13, KYK’da 85 üyemiz adına sözleşme imzalamıştık. Bunlara Adıyaman Kamu Hastaneler Birliğinde çalışan ve üyemiz olan 179 kişiyi de dahil ettik.
Adıyaman Kamu Hastaneler Birliğinde görev yapan arkadaşlarımız adına yaptığı toplu sözleşme ile çok sayıda kazanım sağlandı. Fazla çalışma yapıldığı taktirde ücretler yüzde 60 zamlı ödenecektir. Ulusal bayram ve genel tatil günlerinde çalıştırılan özel güvenliklere her bir gün için 3 (üç) yevmiye ödenecektir. 01.12.2015-31.12.2015 tarihleri arasında günlük çıplak ücretlerine seyyanen 4 (dört ) TL/gün zam yapılmıştır.
01.01.2016-31.01.2017 tarihinde diğer haklara ilaveten günlük çıplak ücretlerine yüzde 1 zam yapılmıştır.
Ramazan Bayramında 75 TL ve Kurban Bayramında 75 TL olmak üzere toplam 150 TL bayram yardımı yapılacak. Her ay 30 TL yakacak yardımı yapılacak.
Üç çocukla sınırlı olmak üzere çocuk başı her ay 25 TL çocuk yardımı yapılacaktır. Bunların dışında da birçok kazanım vardır. Tüm çalışanları sendikamıza üye olmaya bekliyoruz” dedi.