TÜMSİAD Adıyaman Şube Başkanı Av. Erkan Çakmak, Van’da gerçekleştirilecek olan ‘İran İhracat Zirvesi Fuarına’ sanayicileri davet etti.
Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Adıyaman Şube Başkanı Erkan Çakmak, Ekonomi Bakanlığı himayelerinde ve TÜMSİAD’ın desteğiyle, Van’da 27-30 Ekim tarihleri arasında, Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezinde, İran İhracat Zirvesi ve Fuarının gerçekleştirileceğini kaydetti.
Erkan Çakmak açıklamasında, “TÜMSİAD desteğiyle gerçekleştirilecek bu fuar, iki ülke devlet zirvesini ve iş dünyasını bir araya getirecektir. Van’ da yapılacak ve dört gün sürecek fuar ve zirveye, Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekçi’nin yanı sıra çok sayıda ilgili Bakanlık yetkilileri, TÜMSİAD Genel Başkanı ve İranlı Bakanlık yetkilileri katılacaktır. İran’dan 70 firma temsilcisi ve 200 devlet-özel sektör paydaşını bir araya getirecek bu organizasyonda, İranlı iş adamları ile B2B görüşmeler, sunumlar ve iş çalıştayları yapılacaktır. Özellikle yüz yüze görüşmelerde net ticari ilişkiler kurulacaktır.
Ekonomik sıkıntı ile mücadele ettiğimiz bu günlerde, büyük bir Pazar olan İran’la kurulacak ticari ilişkilerle rahat bir nefes almamız sağlanacaktır. Özellikle Doğu ve Güneydoğu illerimizin bu pazardan pay almaları için eşsiz bir fırsat olan bu zirve ve fuardan Adıyamanlı işadamlarımızın faydalanmasını istiyoruz. Bu nedenle Fuarımıza tüm Adıyamanlı işadamları davetlidir” dedi.