Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu, Adıyaman’da konser verdi.
Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu’nu Adıyamanlılarla buluşturdu.
Türkiye Petrolleri Konferans Salonunda gerçekleşen ve Devlet Sanatçısı Hilmi Şahballı ile Adıyamanlı Bestekar Aziz Çelik’in de onur konuğu olarak katıldığı konsere Vali Abdullah Erin, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Askerlik Şubesi Başkanı Davut Kulalar, Jandarma Alay Komutanı Ercan Atasoy, STK temsilcileri, kurum müdürleri ve Adıyamanlılar büyük ilgi gösterdi.
Dünyada Türkçe konuşulan bütün bölgelerin geleneksel müziklerini yurtiçinde ve yurtdışında tanıtmayı kendisine amaç edinerek, Çin’den Avrupa ortalarına, Sibirya’dan Kerkük’e kadar konuşulan Türk lehçelerini tahrip etmeden telaffuz etmeye çalışan topluluk sanatçılarını dinlemek için Türkiye Petrolleri Konferans Salonu’nu dolduran Adıyamanlılar, doyumsuz bir gece yaşadı.
Şef Recai Nuri Kadıoğlu öncülüğündeki topluluk, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Tataristan, Kırım, Çuvaşistan, Karaçay-Balkar, Yakutistan, Gagavuzya, Bosna, Balkanlar ve Uygur geleneksel müzik örneklerini sanatseverlere sundu.