Adıyaman’ın Kahta ilçesinde ‘Duvarda asılı düşler’ adlı şiir kitabının kitap tanıtım töreni gerçekleşti.
Yazar Abdulvehap Ballı tarafından kaleme alınan ‘Duvarda asılı düşler’ adlı eserinin kitap tanıtım törenine Kahta ilçe Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak ve çok sayıda öğrenci katıldı. Kitap tanıtım töreninde Kahta ilçe Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, erdemli ve ahlaklı birey olabilmek için sıkı bir çalışmanın gerektiğini belirtti.
Ahlak ve maneviyat konusunda insanların iyi yetiştirilmesi gerektiği ifade eden Kahta ilçe Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, “Şuan en güzel yaşlarınızdasınız. Bizlerde sizlerin yaşlarında iken bu yaşa geldik. Sizi Allah’ın izniyle çok güzel bir ömür bekliyor. İnşallah hem memleketimizin, ülkemizin ve ümmetimizin layıkı ile ehli olarak çok güzel konumlarda görevlerde bulunursunuz. Bu ümmetin sizlere çok ihtiyacı var. Sizler özellikle ahlak ve maneviyat konusunda kendinizi çok iyi yetiştirmeniz lazım. Bir insan okumuş olabilir. Bir insan çok varlıklı olabilir. Bir insan Ahmet Necdet Sezer gibi Cumhurbaşkanı da olabilir. Ama sevgili gençler ahlak ile maneviyat olmazsa o makamlarında, o zenginliğinde hiçbir önemi ve değeri yoktur. Ahlak ve manevi zenginliği olmayan insanlar önemli makamlara geldiği zaman, bizler hep beraber o yıllarımızı kaybediyoruz. Sevgili öğrenciler sizin çalışmalarınızın yanında, bizim üretkenliğimizin yanında ahlak ve maneviyat konusunda kendimizi çok iyi yetiştirmemiz lazım. Bizler ahlak ve maneviyatı ön planda tutacağız. Çok çalışacağız. Eğitim konusunda büyük bir heyecan ile gayretle, üretim konusunda bütün imkanları konusunda gayretlerimizi seferber edeceğiz. İnşallah gelecekte belediye başkanı, kaymakam, milletvekili, bakan, başbakan, cumhurbaşkanı olursunuz. Bu ülkede, bu ümmette huzura kavuşur” dedi.
Yazar Abdullah Ballı ise kitap okumanın önemine değinerek, ünlü yazarların kitap okuma serüvenleri hakkında bilgiler verdi.
Kahta İmam Hatip Lisesi mezunu olmaktan gurur duyduğunu belirten Yazar Abdulvehap Ballı, imam hatip liselerinin bir üniversite olduğuna inandığını imam hatip liselerinin, iyi öğrenciler yetiştiren, müthiş bir alt yapısı olan okul olduklarını söyledi. Yazar Abdulvehap Ballı, “Bir insan 15 yaşlarından itibaren kitap okumaya başladı. Bu insan aralıksız olarak 50 yıl boyunca kitap okuyor. Hiçbir ara vermeden günlük 50 sayfa kitap okuduğunu farz edelim. 15 yaşından itibaren kitap okumaya başlayan bir insan 65 yaşına kadar istisnasız her gün kitap okuduğunu farz edelim. Günlük 50 sayfa kitap okuyan bir insanın bir yılda okuyabileceği sayfa miktarı 18 bin 250’dir. Bir insanın 50 yıl boyunca okuyabileceği 912 bindir. Bir kitabı ortalama 300 sayfa olduğunu farz edelim. Bu insanın hayatı boyunca okuyabileceği kitap sayısı 3 bin 42’dir. Yani içinizde en iyi okuyucunun hayatı boyunca okuyabileceği kitap miktarı yaklaşık 3 bindir. Zaman kısa ama milyonlarca kitap var. Böyle bir serüvende, böyle bir süreçte kitap noktasında seçici olmamız gerekiyor. Seçici olmazsak iyi bir okuyucu ve iyi bir yazar olma şansımız yok” ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşların ardından Yazar Abdulvehap Ballı kitaplarını imzalayarak Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak ve öğrencilere dağıttı.