Avrupa’nın kuzeyinde kalan yarım adalara İskandinavya bölgesi denir. Bu bölge içine giren ülkeler ise Norveç, Danimarka ve İsveç olarak bilinir. Ancak coğrafi açıdan değerlendirildiğinde ve bazı kaynaklar incelendiğinde her ne kadar Finlandiya ve İzlanda ülkelerinin de İskandinav ülkeleri arasında olduğu savunulsa da gerçek şudur ki, Finlandiya, İzlanda, Aland Adaları, Faroe Adaları ile Grönland ülkesi Nordik ülkelerini oluşturmaktadır. Dolayısıyla bu ülkelerden hiçbiri İskandinavya bölgesine bağlı değildir. Bu konuya açıklık getirdiğimize göre şimdi gelin birlikte merak edilen Birbirinden Güzel İskandinavya Ülkeleri hakkında bilinmesi gerekenlere göz atalım.

Norveç

Bölgenin batısı boyunca uzanan ülkenin Atlantis Okyanusu ile kıyısı vardır. Nemli ve yumuşak bir iklime sahip olan Norveç’in başkenti Oslo şehridir ve muhteşem güzelliklere sahiptir. Ekonomik açıdan işsizliğin en alt sınırda yaşandığı ülkelerden biri olmasından ötürü ülke için son derece güvenli demek mümkündür. Görülmeye değer büyüleyici doğası ve doğal güzelliklerinin yanı sıra sanat müzeleri ile göz alıcı mimari yapıları sayesinde Norveç için Etkileyici bir ülke demek mümkündür. Ahşap mimariye fazlaca rastlayacağınız ülkede, bu çizginin en güzel örneklerinden biri UNESCO Dünya Mirası listesine eklenen Urnes Ahşap Kilise’dir. Keşfetmeye doyamayacağınız bir ülkeye doğru yola çıkmak isterseniz, Norveç sizler için en ideal destinasyonlardan biri olacaktır.

Danimarka

Dünya üzerinde eğitim seviyesi en yüksek ülkelerden biri olan Danimarka, özgür ve ferah bir yaşam politikasına sahiptir. Yumuşak bir iklimin sürdüğü ülkede yılın her mevsimi keyifle geçirilir. Ulaşım konusunda oldukça gelişmiş bir ülke olmasından ötürü de ülkeye giriş ve çıkışlarda kesinlikle sıkıntı yaşanmamaktadır. Yeşili bol olan ülkenin yer yerinde bisiklet kullanılmakta ve kiralama ile kolayca temin edilmektedir. Başkenti Kopenhag olan ülkenin müthiş bir coğrafi güzelliği vardır. Gelir düzeyinin yüksek olmasından ötürü yerli halkının konforlu bir yaşam sürdüğü söylenebilir. Pek çok festivale ev sahipliği yapan Danimarka, aynı zamanda görülmeye değer sayısız tarihi ve doğal güzelliklere de sahiptir. Bu nedenle fırsatı olan her bireyin mutlaka gitmesi ve keşif yapması gereklidir.

İsveç

Botniya Körfezi ile Baltık Denizi’ne kıyı olan İsveç, gelişmiş bir ekonomiye sahip olmakla birlikte dünya üzerinde çelik ile demir sektörünün de başını çekmektedir. Dolayısıyla dünya üzerinde en sağlam çeliğin İsveç bünyesinde işlendiği söylenebilir. Başkenti Stockholm şehri İsveç nüfusunun büyük kısmına ev sahipliği yapmaktadır. Düşünce özgürlüğüne ve kadın ile erkek eşitliğine önem veren ülkede yaşam refah içinde sürmektedir. Gerek doğal gerekse tarihi bakımdan oldukça fazla güzelliği bünyesinde barındıran İsveç Krallığı, kesinlikle görülmeye değer ülkelerin başında gelmektedir. Bundan ötürü eğer ki fırsatınız var ise İskandinavya Ülkeleri arasından sadece birini değil tamamını görmek adına turlara katılabilir ya da kendinizin belirlediği bir rota doğrultusunda hareket ederek, eşi benzeri olamayan deneyimlere imza atabilirsiniz.