Bilindiği üzere Bursa, Türkiye’de en çok gelecek vaat eden ve sanayi sitesi ile üretim açısından en sıkı çalışan şehirlerden bir tanesi. Türkiye’de oldukça sık kullanılan emlak arama motoru olan de her ay en çok aranan emlak konut fırsatları arasında Bursa var. Bursa, yatırımcılar tarafından da bir gözde şehir olarak nitelendiriliyor. Son dönemlerde ise inşaat sektörü ve emlak konu piyasası gelişimi açısından Bursa altın çağını yaşıyor. Yapılan devlet destekleri sayesinde gittikçe gelişen Bursa emlak sektörü, hacim ve değerini büyütmeye devam ediyor.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Osman Nemli, geçtiğimiz günlerde Bursa Ticaret ve Sanayi Odası adına bir toplantı düzenledi. Toplantıda Bursa gayrimenkul liderleri ve inşaat yatırımcıları ağırlandı. Toplantıda Bursa’da emlak piyasasının bugünü ve yarını konuşuldu. Geçtiğimiz aylarda bir süre boyunca çıkmaza giren Bursa inşaat sektörünün şu dönemlerde çok büyük ilerleme kaydettiğini ve yatırımlara odaklanabildiğini belirten Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Osman Nemli, devlet desteği kapsamında yapılan vergi af ve indirimlerinin Bursa inşaat yatırımlarına yapılan en büyük desteği oluşturduğunu belirtti.

Yapılan açıklamalara göre, bölgede vergi indirimi affı inşaat yatırımcıları için devam ettikçe, Bursa inşaat alanlarının hızlı bir şekilde tamamlanacağı ve bu sayede emlak piyasasının Bursa’da hareketlenebileceği belirtildi.

22. Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Erdoğan, katıldığı toplantıda Bursa emlak piyasasını geliştirmek ve yepyeni yatırım alanlarını değerlendirmek için potansiyeli son derece yüksek olan projeleri olduğunu ve bu devlet desteği sayesinde projelere start verildiğini belirtti. Çıkarımlara göre bu projeler bittikçe Bursa satılık daire arayışında olan bireyler son derece çeşitli konut fırsatları ile karşılaşacak. Ayrıca kaliteden dolayı oluşan bir artış gözlemlenmeye başlanacak.

Deniz Dolgusu Projesi Rize’ye Değer Katıyor!

Denize kıyısı olan ve Karadeniz’in neredeyse en gelişmiş şehri olarak kabul edilen Rize, her geçen gün emlak konut değeri açısından yükselişe geçmeye devam ediyor. Elbette bu durumu sağlayan en önemli etkenlerden bir tanesi de şehircilik ve belediyecilik faaliyetlerine bölgede çok önem verilmesi. Bölgede her geçen gün yenilenen şehircilik faaliyetleri bölgede yaşamak isteyen insan sayısını arttırıyor. Bu durumda a nüfusun artmasına sebep oluyor. Dolayısıyla Rize bölgesi emlak konut yatırımı yapmak isteyen ve arayışı içerisinde olan bireyler için son derece mantıklı bir alan halini alıyor.

Rize – Artvin havaalanı yolu boyunca yapılması planlanan deniz dolgusu projesi de her iki şehrin de emlak konut değerini arttırma potansiyeline sahip olan bir proje. Bu proje kapsamında hem bölgenin estetik değeri hem de işlevsel değeri artmış olacak. Çalışma geçtiğimiz günlerde start verdi. Çalışma 1 milyon 800 bin dolar civarında bir ücrete mal olacak.

İhalenin tamamlanmasının ardından inşaata hızla başlandığını belirten Rize Büyükşehir belediye başkanı, yapılacak inşaatın hem halkı hem de kendisini çok heyecanlandırdığını belirtti.

Yapılan projelerin tamamı Rize satılık daire arayışları içerisinde olan kişilerin daha güzel ve nezih bölgelerde konut bulabilmesini sağlayacak. Bunun yanı sıra Rize satılık daire çeşitlerinin çok daha yüksek fiyatlara satışa çıkacak olması, bölge yatırımcılarının işine yarayacak. Bölgeye odaklanacak olan yatırımcı sayısının her geçen gün artacağını belirten yetkililer, bölgenin çok sayıda yatırımcıya ihtiyaç duyduğunu ve yeni projelere açık olduğunu belirtti. Deniz dolgusu projesinin ise en kısa zamanda tamamlanması bekleniyor. Rize bölgesindeki satılık daire fırsatları için uzmanlar Flatfy Türkiye’de araştırma yapılmasını öneriyor.