Depozitonun geri dönüşü Amerika`da yaratılacak projenin ne kadar muvaffakiyetli olmasına bağlı ve proje seçimi de çok önemli hususlardan biridir. EB-5 projeleri iş yerleri, otel bunun yanında 100 devlet altyapısına yatırım olanağı sağlayan, yatırımı bölge garantisi dahilinde kıymetlendiren bölge altyapı projeleri de bulunabilmektedir.

Yeni bir yaşam namına EB-5 yatırımcı vizesinin en mühim etabı olan proje seçiminde yalnız kendi başarısını kanıtlamış olan ve itimattı Bölgesel Yatırım Merkezleri ile çalışıyor bununla beraber Yatırım Merkezinin, projenin denetim sürecinden geçmiş olmasına özen gösteriyorlar.

EB-5 sahiplerinin Green card alma prosedürü ne kadar sürüyor?

EB-5 sahipleri koşullu Green card sahibi olabilmeleri için tahmini süre 1 yılla 14 ay arasında değişebilmektedir. I-526 onayını alabilmek için imkb 8 ile 10 ay sürebilir. Amerika Birleşik Devletleri`nde yaşayan istida sahipleri Green card statüsü alabilmeleri için takribi olarak 6 aya gibi bir süre bekler, fakat Sabıka Kaydı sorgulamasının sürecinin son çatmaması durumunda bu süreç uzayabilmektedir. Ülke dışında yaşayan istida sahipleri EB 5 vizesi müracaatıyla Kardio zamanda Amerikan konsolosluğu aracılığıyla Göçmenlik vizesine müracaat edebilir, Kardio şekilde bu süre takribi olarak 4 aya kadar devam edebilmektedir.

Bir senede kaç tane EB-5 vizesi verilebilir?

Her geçen yıl verilen yeşil kartların sayı artmaktadır. Bir senede 10.000-i aşkın EB-5 yeşil kart dağıtılır ve herkes bundan faydalanabilir. Bu rakamlar hem de aile bireylerine şamil olunmaktadır.

Son gelişmelere göre Amerika Birleşik Devletler`inde vatandaşlık Göçmenlik hizmetleri (USCIS) 10.000 EB-5 vize uygulaması limitine ulaşmamıştır. 2013 mali sene limitine hala erişilmemiştir, fakat 10.000`e kadar yaklaşacağı beklenmektedir.

Uygulama genişlenmeye devam ediyor. Bunun sebebi yatırım için istenilen para 500.000$ bu Avustralya, Kanada Ettik, Büyük Britanya, Zelanda bölgelerine göre çok ucuz.

EB-5 vizesi konsolosluk müddeti nasıl davam eder?

Konsolosluk müddeti: Ülke dışına çıkabilmek yurt dışı vizesi satın almak adına Göçmenlik maksatlı/maksatsız müracaat olunduğu halde konsolosluk tarafından başlatılan işlemdir. EB-5 vizesi Göçmenlik müracaatında bulunabilmek ve ettik konsolosluk işlemlerini başlatmak için EB-5 sahibi olmak gerekmektedir. EB-5 vizesiz göçmenlik maksatlı yatırımcılar ABD`ye koşullu daimi oturum izni için giriş yapamazlar.