Instagram milyonlarca insanın halihazırda kullanmakta olduğu, birbirleriyle resim ve video paylaşarak anlık durumlarını, o an ne ile uğraştıklarını ve nasıl ruh halinde olduklarını bildirmelerini sağlayan bir sosyal medya platformudur. Ayrıca diğer sosyal medya platformlarından farklı olarak içerikler çok daha kısa, görsel anlamda daha kaliteli ve açıklayıcı olarak kullanılabilmektedir. Örneğin, Instagram’a yüklediğiniz bir fotoğraf yada kısa video ile story paylaşarak, o an yaşamakta olduğunuz anı tüm ayrıntıları ve görselliği ile takipçilerinizle paylaşabiliyorsunuz. Üstelik yüklemiş olduğunuz içerikler ne kadar kaliteli ise takipçi sayılarınızı o kadar artırarak fenomen olma yolunda emin adımlarla yürüme imkanına da kavuşuyorsunuz. Sizlerin de bildiği gibi, fenomen olmak, sizlere birçok kapının açılması anlamına da gelmektedir. Peki, fotoğraf ve video yüklemenin oldukça kolay olduğu bu sosyal medya platformunda bu işlemlerin tam tersi de yapılabilir mi? Instagramdan fotoğraf indirmek mümkün mü?

Bu İşlemi Herkes Gerçekleştirebilir

Fotoğraf yükleme işlemlerinin gerçekleşmekte olduğu Instagram fotoğraf indirme işlemlerine de oldukça uygun bir platformdur. İlk başta bazı insanlara gereksiz hatta saçma bir istek olarak gelebilecek bu durum, aslında oldukça doğal bir isteğin tezahürüdür. Zira birçok insan Instagram’a yüklemiş olduğu fotoğrafları tekrar indirmek ve üzerine küçük rötuşlar atarak fotoğrafını daha göz alıcı ve insanların hoşuna gidebilecek bir hale getirmek isteyebilir ve bu isteği taşıyanların sayısı oldukça fazladır. Ayrıca birçok insan Instagram’a yüklenen ve başka şahıslara ait olan fotoğraf ve videoları da indirmek isteyebilirler. Bunun nedeni ise o video ve fotoğrafları kendi çalışmalarında kullanma istekleridir. Bilindiği üzere birçok insan sadece bir sosyal medya platformundan yararlanmamakta iki hatta üç sosyal medya platformunda üyelikleri bulunmaktadır. Hal böyle olunca, bir sosyal medya platformunda gördükleri ve hoşlarına giden video ya da fotoğrafı beğenenler, bu video ya da fotoğraf üzerinde küçük oynamalar yapıp kendilerine özgü bir çalışma yaratarak başka sosyal medya platformlarında paylaşmak isteyebilirler. Peki, Instagramdan nasıl fotoğraf indirilebilir?

Uygulama ile Fotoğraf veya Video İndirmek

Instagram’dan fotoğraf indirebilmek için öncelikle InstaSave for Instagram isimli uygulamayı telefonunuza yüklemeniz gerekiyor. Android ve iPhone cihazlarda kullanılabilen bu uygulama sayesinde Instagram’da görmüş olduğunuz fotoğraf ve videoları kolaylıkla indirebilirsiniz. Uygulamayı telefonunuza yükledikten sonra uygulamayı açın ve ardından Instagram’a girip indirmek istediğiniz resim ya da videonun bağlantı dizisini, yani URL’sini kopyalayın. Bu kopyalama işlemini gerçekleştirdikten sonra InstaSave uygulamasına kopyalamış olduğunuz URL’i yapıştırın. Yapıştırma işleminin ardından indirmek istediğiniz resim veya videoyu görmüş olacaksınız. Görüntüyü elde edince indirme butonuna basarak indirme işleminizi tamamlamış olacaksınız.

Web Sitesi Aracılığıyla Fotoğraf veya Video İndirmek

Eğer cihazınıza uygulama indirmek istemiyorsanız, Instagram’dan video veya fotoğraf indirmenizi sağlayabilecek olan web siteleri de mevcuttur. Bu web siteleri arasından en çok tıklanılanı savedeo.com sitesidir. Bu web sitesinin sizlere sunduğu hizmet sayesinde Instagram’da gördüğünüz tüm video ve fotoğrafları indirme olanağına sahipsiniz. Web site aracılığıyla fotoğraf ve video indirmek için tıpkı biraz önce anlatmış olduğumuz uygulamadaki gibi, öncelikle indirmek istediğiniz video veya fotoğrafın bağlantısını(URL’sini) kopyalamanız gerekiyor. Ardından da kopyalamış olduğunuz URL’i savedeo.com sitesinin ana sayfasında yer alan bölüme yapıştırmalısınız. Yapıştırma işleminizi gerçekleştirince, URL’i yapıştırdığınız bölümün hemen sağ tarafında ‘’download’’ butonu belirecektir. ‘’download’’ butonuna tıkladığınız zaman Instagram’dan indirmek istediğiniz fotoğraf veya videoyu anında indirmiş olacaksınız.

İndirme İşlemleri Çok Kolay

Görmüş olduğunuz gibi Instagram’dan fotoğraf veya video indirme işlemleri oldukça basittir. Sizler de yukarı belirtmiş olduğumuz uygulama ya da web sitesi aracılığıyla istediğiniz fotoğraf veya videoları rahatlıkla indirebilirsiniz.

Buna ek olarak, Crovu aracılığı ile Instagram profilinize gerçek ve aktif takipçiler satın alabilirsiniz. Detaylı bilgi için: https://crovu.co/instagram-takipci-satin-al/ buraya göz atabilirsiniz.