Muhafazakar bayanlar için eşarp tesettür giyim içerisinde vazgeçilmez aksesuarlardan biridir. Bu tarz eşarplarda zamanla çok daha şıklık ve çok daha işlemeli, dikkat çekicilik gerek motifleri gerekse kumaşları ile farklılık yaratmaya başlamıştır. Özellikle ipek eşarp hepsinden farklı bir tık ötede yerini alan bir türdür.

Kullanımı İpek eşarp kullanımı ve örtülmesi çok kolay olmadığından kayma faktörü ile karşı karşıya kalınmaması için önerilen bir bone ile kullanımıdır. Eşarp altına bone kullanımı ile kayma durumu engellenecek ve böylelikle de şık görünümden uzak bir görüntü yaşanmayacaktır.

Eşarp modellerinin farklılıkları yanı sıra mevsimsel dönüşler açısından da kişiyi terletme açısından rahatsız etme detayı düşünülürse ipeksi yapısı bu farklılığın oluşmasında haklı bir nedendir. Günümüzde de ipek eşarp çok sık kullanılmaktadır. Cinsleri gereği kaygan, parlak ve yumuşaktır. Genç muhafazakar hanımlarda kullanımında biraz daha canlı ve geometrik desenliler tercih edilirken olgun bayanlarda düz ipek eşarp kullanılır. Eşarp detayı bir bayanda zarafet adına dikkat çekici bir parçadır.

İpek eşarp modellerinde her sezonda farklı çizgiler oluşabilse de genelde floral desenler ön planda olup özellikle günlük hayatta rahatlıkla kullanılabilmektedir. https://www.silkandcashmere.com/esarp/ sitesinde en sadesinden, ekose desenine, asimetrik çizgilerden sezona ait yeni tasarımlara kadar her çeşidi ve her rengi ile kişisel beğeninizle orantılı parçaları bulabilir, kaliteli hizmeti alabilirsiniz.