Sonbahar mevsiminin son günlerinde artık doğa ile vedalaşma zamanımızın geldiğini düşünebiliriz. Ancak teknolojinin de gelişmesi ile artık doğadan mahrum kalmamıza gerek yok. Kış bahçeleri oluşturmak en kolay çözümlerden biridir. Doğada gördüğümüz bitkiler ile oluşturabileceğimiz kış bahçeleri içinde kahvemizi yudumlayabilir bir nebze olsun stresten uzaklaşabiliriz. Ancak bitkilerin belirli bir sıcaklıkta kalması önemlidir sıcaklık dalgalanmaları bile kış bahçemiz için olumsuz sonuçlara neden olabilmektedir. Peki bu sıcaklık farklarından korunmak ve sıcak bir ortamda bulunmak için ne yapmamız gerekiyor. Yerden ısıtma sistemleri kış bahçeleri için en ideal ısıtma yöntemlerinin başında yer almaktadır.

Yerden Isıtma Sistemleri Kış Bahçeleri Uygulaması

Oteller ve firmaların projelerinde peysaj çalışması yapılmış bitki seçimine uygun  sıcaklık değeri belirlenmektedir. Yerden ısıtma sistemleri uygulama alanı açısından yer kaplamaması sebebi ile daha geniş ve ferah alan yaratmanıza olanak tanıyacaktır. Ayrıca yerden ısıtma sistemi termostat sistemine sahip olması sebebi ile hem elektrik tüketiminde ekonomi sağlamakta hem ısının homojen biçimde sabit tutulmasını olanak tanımaktadır. Sıcaklık değerlerinin sabit kalması ile kış bahçesi içerisinde bir nevi akdeniz iklimi yaratılmakta sayısız bitki çeşitliliğinin yaşam sürmesine olanak tanınmaktadır. Ayrıca kış bahçeleri geniş camlara sahip olması sebebi ile ısı kaybı çok olmaktadır. Çeşitli yalıtım teknikleri ile yerden ısıtma sisteminden tam performans alınabilmektedir. Yerden ısıtma sistemleri bakım istememesi de kış bahçesi zevkine hiçbir şekilde ara vermeye gerek kalmamaktadır.

Kış Bahçesi Yerden Isıtma Uygulamaları Ne kadar Bütçe Gerektirmektedir?

Söz konusu uygulamaların projelendirilme süreci değişkenlik göstermektedir. Uygulama için bilinmesi gereken özellikler;

  • Kış bahçesi içerisine bitki örtüsü olup olmayacağı
  • Kış bahçesi pencere ve camekan yoğunluğun ne kadar olduğu
  • Bahçenin uygulama yeri hangi iklim bölgesinde yer aldığı
  • Bahçe uygulaması konumu ve maruz rüzgar ne yoğunlukta
  • Müşterinin sıcaklık düzeyi beklentisi ve kullanım sıklığı

Tüm bu değişkenler göz önüne alınarak Isıtmax uzmanlarınca projelendirilir. Proje içerisinde hangi kablo tipi kullanılacağı ve kablo örümü yoğunluğunun ne kadar olacağı uzmanlar tarafından profesyonelce ön görülerek hesaplanmaktadır.

Uygulayıcı Firma: