Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2017 verilerine göre, 786 bin 326 kişilik nüfusa sahip olan Trabzon’da çok sayıda tarihi yer bulunuyor. O yerlerden başlıcaları şunlar; Sümela Manastır, Ayasofya, Uzungöl ve Ortahisar. Ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanan bölgede, Ortahisar, Akçaabat, Araklı, Of, Yomra, Arsin, Vakfıkebir, Sürmene, Maçka, Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Tonya, Düzköy, Çaykara, Şalpazarı, Hayrat, Köprübaşı ve Dernekpazarı olmak üzere toplam 18 ilçe bulunuyor. Yamaç paraşütü, trekking, kano spor, dağcılık parkurları gibi doğa sporlarının yapıldığı bölgede yayla ve doğa turizmi ön plana çıkıyor.  Her yıl pek çok turisti ağırlayan Trabzon’da turizm merkezi olarak ilan edilen, Araklı Turizm Merkezi, Akçaabat-Karadağ, Tonya-Armutlu-Erikbeli, Araklı-Yeşilyurt-Yılantaş, Maçka-Şolma, Araklı-Pazarcık ve Sisdağı Turizm Merkezi yayla turizminde önemli bir ivme kazandı.

Trabzon’da konut fiyatları artıyor!

Emlak sektöründe de son yıllarda konut fiyat artışıyla dikkat çeken Trabzon, yabancı yatırımcıların tercih ettiği şehirlerden. Yeni projelerin artış gösterdiği Trabzon’da yer alan mevcut projeler neler? Trabzon satılık daire ve kiralık daire fiyatları ne kadardan başlıyor? İşte Trabzon konut piyasasına dair bilinmeyenler…

İşte Trabzon projeleri

Son yıllarda Trabzon projeleri hızla artmaya başladı. Şehirde Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ve devam eden kentsel dönüşüm projeleri şöyle; Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm, Tabakhane Kentsel Dönüşüm, Çömlekçi 1.Etap Kentsel Dönüşümü, Çömlekçi 2.Etap Kentsel Dönüşüm ve Kanuni Bulvarı. Şehirde devam eden başlıca projeleri ise şöyle sıralayabiliriz; Trabzon Botanik Park ve Sahil Dolgu projesi. Hafif raylı sistem de projelendirilen ve proje aşamasında olan yeni çalışmalar arasında yer alıyor.

Trabzon satılık daire fiyatları ne kadar?

Zingat.com Bölge Raporu 2018 Temmuz ayı verilerine göre, Trabzon satılık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için 137 bin 444 TL, 229 bin 100 TL arasında değişirken, ortalama konut fiyatı satış fiyatı 183 bin 258 TL olarak belirtiliyor. Trabzon’da ortalama konut metrekare fiyatları 1.833 TL oldu. Bölgede konut yatırım geri dönüş süresi, bir başka deyişle amortisman süresi 25 yıl olarak hesaplanıyor.

Trabzon kiralık daire fiyatları 460 TL’den başlıyor!

Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Trabzon kiralık daire fiyatı ortalama 100 metrekare için, minimum 460 TL, maksimum 766 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 613 TL olarak gösteriliyor.