Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’ndan (ATSO) yapılan açıklamada, kentin 2016 Kasım ayı ihracatının 24 milyon 473 bin dolar olarak gerçekleştiği belirtildi.
Konu ile ilgili ATSO’dan yapılan yazılı açıklamada, kasım ayı ihracatının geçtiğimiz yılın aynı dönenine göre yüzde 3,9 gerileyerek 24 milyon 743 bin dolar olarak gerçekleştiği kaydedildi. Kentte kasım ayında 78 farklı ülkeye ihracat yapıldığını vurgulandığı açıklamada, “Kasım ayında gerçekleşen ihracatımızın ülkelere dağılımına baktığımız zaman ilimizden en çok ihracatın Irak’a yapıldığı görülmektedir. Geçen sene ki Kasım ayına göre Irak’a ihracatımız yüzde 1,1 oranında gerilemiştir. Bu gerileme ile ihracatımızın tutarı 6 milyon 508 bin dolar olmuştur. En çok ihracat yaptığımız ülkeler sıralamasında ikinci sırada ABD yer almaktadır. Yüzde 4,7 gibi oranla düşen ihracatımız 5 milyon 619 bin dolar olarak gerçekleşmiştir.
Sektörel olarak Kasım ayı ihracatına baktığımızda birinci sırada çoğunluğu mermer olan maden ve metaller sektörü yer almaktadır. Yüzde 6,9 oranında azalan mermer ihracatı 14 milyon 532 bin dolar olmuştur.
Kasım ayında ihracatta sektörel olarak ikinci sırada yumurta ve tavuk ürünlerinin yer aldığı su ürünleri ve hayvansal mamulleri sektörü yer almaktadır. Yüzde 5,1 gerileme yaşayan ihracatın değeri 6 milyon 432 bin dolar olmuştur.
2016 yılı Kasım ayında Afyonkarahisar’dan yapılan ihracatlar da ülkelere göre en çok artışın yaşandığı ülke Hindistan olmuştur yüzde 886 artan ihracatımız 239 bin dolar olarak gerçekleşmiştir” ifadelerine yer verildi.