Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından, Eskişehir ve Afyonkarahisar’daki orman köylüleri için 24 bin ton yakacak odun hazırlandığı ve odunların çok cüzi miktardan satılacağını kaydetti.
Bakan Eroğlu, doğalgazın adının anılmadığı, kömürün ise kısmen kullanıldığı orman köylerinde köylülerin yakacak ihtiyacını karşılamaya bu yılda devam edildiğini ifade etti. Bakanlık olarak orman köylerinde yaşayanların sosyal ve ekonomik gelişmelerini desteklediklerini vurgulayan Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Orman köylüsünün hasmı değil hısmı olmak için uğraş veriyoruz. Bu maksatla orman köylüsünü yerinde kalkındırmak ve hayat standartlarını yükseltmek için ne gerekiyorsa yapacağız ve onların yanında olacağız” diye konuştu.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da Eskişehir ve Afyonkarahisar sınırları içerisinde bulunan orman içi ve bitişiği köylerde yaşayan ailelerin yakacak odunu orman teşkilatı tarafından karşılandığını belirten Bakan Eroğlu, “6831 sayılı Orman Kanunu’nun 31 ve 32. maddesine giren orman içi ve bitişiği köylerde hane halkına yakacak odun veriliyor. Yakacak odunlar orman köylülerine işçiliği kendilerine ait olmak üzere steri 70 kuruş yani tonu 2 lira gibi sembolik bir bedel karşılığı veriliyor. Yakacak odun ihtiyacı resmi yollarla verildiğinden kimsenin izinsiz kesim yapmasına da gerek kalmıyor.
Bu kapsamda ormanlara yapılan bakım ve seyreltme çalışmaları sırasında elde edilen meşe ve çam türlerinden 51 bin ster yani yaklaşık 17 bin ton yakacak odun Eskişehir’de orman köylerine verilecek. Afyonkarahisar için de 22 bin ster yani 7 bin ton yakacak odun hazırlandı” dedi.