İşsizler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Hasan Kaya, kentte işsizlik ile mücadele kapsamında çok sayıda meslek edindirme kursu açacaklarını söyledi.
Başkan Kaya, derneğin 4 ayrı dalda kalifiye elaman yetiştirmek için kurs açacağını duyurdu.
İşsizlik ile mücadele kapsamında ve kalifiye eleman yetiştirmek amacı ile ‘özel güvenlik, iş makinası (fortlif ve loder), akaryakıt satış elemanı (LPG dolum belgesi), masör ve masöz’ kursları açmak için çalışmalara başladıklarını kaydeden Başkan Kaya, başvuru sayısı 25 kişiyi bulunca kursların hemen açılacağını ifade etti. Başkan Kaya, açıklamasında şunları söyledi:
“Ülkemizde issizlik safhada, 6 aylık çalışmak için bile binlerce iş için müracaat etmekte. Halbuki gençlerimizin bir mesleği olsa hemen iş bulurlar. Bizim kurslarımız gençlerimiz için bir altın bilezik olacaktır. 4 ayrı dalda kurs açmak için Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu ile İşsizler Derneği işbirliği için de çalışmalara başladık. Bu kurslar da kalifiye elaman olarak yetişmek isteyen vatandaşlarımızın Milli Egemenlik Caddesi, Meydanoğlu Zafer İş Hanı, 6. katındaki derneğimize müracaat ederek kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Kurslarımız ücretsiz olup bay-bayan herkes katılabilir. Amacımız balık yedirmek değil, tutmayı öğretmektir. Bay-bayan gençlerimizi kurslarımıza davet ediyoruz. Gelin bu fırsatı kaçırmayın diyoruz ve bir mesleğiniz olsun.
Bu konuda, ayrıca Zafer Kalkınma Ajansı ve Avrupa Birliği (AB) destekleme kurumu ile diğer kurumların desteğini bekliyoruz.”