Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında fakülteleri birincilikle kazanan ve kayıt yaptıran öğrencilere Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından gönderilen kutlama belgelerini takdim etti.
Düzenlenen törende konuşan Prof. Dr. İrfan Aslan, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Lisans Yerleştirme Sınavından (LYS) aldıkları yüksek puanla üniversiteyi tercih eden 3 öğrenciye gösterdikleri başarıdan dolayı kutladı. Prof. Dr. Aslan, Eczacılık Fakültesi Eczacılık Bölümünden Mehmet Kaya, Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümünden Mehtap Özdemir ile Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden Derya Sarı’ya kutlama belgelerini takdim etti. Üniversitemizin fiziki yapılaşmanın yanı sıra akademik ve idari gelişiminin her geçen gün artarak devam ettiğini belirten Prof. Dr. Aslan, üniversitenin gösterdiği başarı grafiğinin, yurt içi ve dışından birçok öğrencinin Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesini tercihlerinde ilk sıraya almasına neden olduğunu söyledi.
ÖSYM tarafından yapılan LYS’de dereceye giren öğrencilerin üniversiteyi tercih etmelerinin de kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Prof. Dr. Aslan, sekiz yıl gibi kısa bir zamanda öğrenci sayısına eşdeğer olarak başarılı öğrenci profilinin de arttığını dile getirdi.