Van merkez Tuşba ilçesine bağlı taşımalı eğitim uygulaması kapsamında taşıma yapan araç sürücülerine yönelik seminer düzenlendi.
Koç İlkokulu ve Ortaokulu toplantı salonunda Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen seminere İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nde görevli Komiser Mustafa Kula, Tuşba İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Baki Karabulak, Tuşba Rehberlik Araştırma Merkezi Rehber öğretmen Abdulaziz Deniz ve taşımalı eğitim uygulaması kapsamında taşıma yapan öğrenci servis şoförleri katıldı. Tuşba ilçesine bağlı servis şoförlerine yönelik 2015-2016 eğitim öğretim yılının 1. dönemi taşımalı eğitim uygulaması ile ilgili servis şoförleri bilgilendirildiler. İl Emniyet Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nde görevli Komiser Mustafa Kula tarafından Karayolları Trafik Kanunu, Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği Karayolları Trafik Kanunu, şoförlerin uyması gereken trafik kuralları ve bazı konularda okul servis şoförlerini slayt eşliğinde bilgilendirdi.
Tuşba Rehberlik Araştırma Merkezinde görevli Rehber Öğretmen Abdulaziz Deniztarafından araç şoförlerinin ve rehber personelin öğrencilere yaklaşımları ve davranışları, yaş grupları ve engel grupları ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi. Taşımalı eğitim uygulaması bilgilendirme ve bazı yönetmelikleri ile ilgili bilgiler veren Tuşba İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Baki Karabulak, “Çocuklar, bizim en değerli varlıklarımız ve geleceğimizdir. Yani çocuklarımız olmadığı zaman geleceklerini sağlayamadığımızda açıkçası kendimizde herhangi bir şey yapmış saymıyoruz. Çünkü biliyoruz biz ne yapıyorsak çoluk çocuğumuz için yapıyoruz. Bizler geçen sene mayıstan bu yana bu işle ilgileniyoruz. Sevdiğim nokta müdürümün de belirttiği gibi bu sene özellikle hiçbir kaza yaşamamamız açıkçası beni çok mutlu etti. Ben bu konuda herkese çok teşekkür ediyorum. Gösterdiğiniz özveriden dolayı hepinize tek tek teşekkür ediyorum. Özetle bizim sizden isteğimiz bu çocuklarımızı sağ salim okula götürüp, tekrar alıp evlerine teslim etmektir. Araçlarla ilgili standartlarla özetle okul servis araçları hizmet yönetmeliğinde belirtilmiştir. Servislerimiz temiz ve bakımlı olmalı, altı ayda bir normal bakımları yapılmalı, trafik muayeneleri düzenli olarak yapılmalı taşıtlar da özellikle ses ve müzik sistemi kullanılmamalıdır. Her koltukta emniyet kemeri olmalıdır. Zaman zaman emniyetten, müfettişlikten ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından gelen arkadaşlar araçlarla ilgili denetlemelerini yapmaya devam edeceklerdir’’ dedi.
Öğrenci servis şoförlerine yönelik yapılan bilgilendirici açıklamaların ardından katılımcılardan sorular alınarak karşılıklı cevaplandırıldıktan sonra Tuşba İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Baki Karabulakkatılımcılara istek ve temennilerini sorarak seminere katılan servis şoförlerine ve katılımcılara teşekkür ettikten sonra seminer son buldu.