Eski İl başkanı Muhammed Avcı’nın yanı sıra Jale Kazdal AK Parti’den Rize Milletvekili Aday adayı olmak için müracaatını gerçekleştirdi. Sitemizde köşe yazarlığı da yapanJale Kazdal’ın müracaat dosyasını teşkilat başkanı Himmet İstif teslim aldı.

Köşe yazılarıyla adından sözettiren, Sosyolog Adayı, İşletme Fakültesi mezunu fakat şuanda çalışmayan, iki evladıyla birebir ilgilenmeyi tercih eden Sn. Jale KAZDAL, "Her türlü siyasi görüşe sahip olan vatandaşlarımız için, kimseyi ayırt etmeksizin çalışacağını belirterek, her türlü ekonomik, psikolojik, cinsel, fiziksel ve dijital şiddet mağduru vatandaşlarımızın, KADINLARIMIZIN istihdamı, bilinçlendirilmesi, eğitimlerinin kalitesinin arttırılması, sosyal projelerle desteklenmesi, ÇOCUK İSTİSMARLARININ önlenmesi, YAŞLILARIMIZA ve ENGELLİLERİMİZE, evsizlere sahip çıkılması, uyuşturucu batağıyla mücadele, fuhuş - insan ticareti-köleleştirilmelerinin önüne geçilmesi vb.. her türlü sorunun çözüme kavuşturulması için var gücümle mücadele edeceğime, imkan verildiği taktirde, her türlü hizmete, milletimin hakkını sonuna kadar korumaya, mecliste sorgulamaya hazırım ve özverili çalışacağıma söz veriyorum.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin vizyonuna ve misyonuna uygun davranacağım" dedi. 

Konuşmasının devamında;

“Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa’ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim” diyeceğim günü iple çekiyorum dedi. 

Milletvekillerinin görevlerini de kısaca hatırlattı. 

1- Kanun koymak, değiştirmek veya kaldırmak.

2- Bakanlar Kurulunu ve Bakanları denetlemek.

3- Bakanlar Kuruluna belli bazı konularda kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi vermek.

4- Bütçe ve kesin hesap kanun tasarılarını görüşmek ve kabul etmek.

5- Para basılmasına karar vermek.

6- Savaş ilanına karar vermek.

7- Milletler arası antlaşmaların onaylanmasını onaylamak.

8- TBMM’nin üye tamsayısının beşte üçlük çoğunluğunun kararı ile genel ve özel af ilanına karar vermek.

9- Anayasanın diğer maddelerinde öngörülen yetkileri kullanmak ve görevleri yerine getirmektir dedi.