Rize Belediye Başkanlık makamını ziyaret eden AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanı Erol Kaya ve beraberindeki heyeti Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, ve Başkan yardımcıları karşıladı.
AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanı Erol Kaya, Başkanlık makamında yaptığı açıklamada; AKPARTİ Rize ili Merkez İlçesi 6. Olağan Kongresi için buradayız. Bu vesile ile Derepazarı ve Rize Belediye Başkanlarımıza ziyaret te bulunduk.  Amacımız belediyelerimizin hizmet alanlarını görmek problemlerle karşılaşıldığında çözümler noktasında istişareler yapıp daha sağlıklı işler yapılmasını sağlamak . İnanıyorum ki AK Parti’nin hizmet kervanının en önemli karargahı durumunda ki Rize’de hizmetler devam ediyor. Gördüğüm kadarıyla da gelişmişlik düzeyinde Rize’nin önemli bir mesafe kaydettiğini gördüm. İnşaallah hizmetlerin verimi noktasında daha güzel çalışmalar devam edecek. Bizler de katkı sunmaya devam edeceğiz. Değerli Belediye Başkanlarıma, İl Başkanıma, İlçe Başkanlarına, Başkan yardımcılarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Herkese sevgiler saygılar sunuyorum dedi.


Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap,  Genel Başkan Yardımcısı Başkanı Erol Kaya’ya Rize mize belediyemize hoş geldiniz diyerek hediye takdiminde bulundu. Belediye Encümen salonunda brifing sundu. Başkan Kasap, “Rize,  ifade buyurduğunuz gibi göz önünde olan bir yer bu manada Cumhurbaşkanımızın memleketi olması hasabiyle de sorumluluğumuz büyük bunun idraki içerisinde de sayın İl Başkanımız ve teşkilatımızla birlikte elbirliği ve işbirliği içerisinde çalışmalarımızı en iyi şekilde yerine getirme gayreti içerisindeyiz. Birçok önemli projelerimiz var, bu projelerin bir kısmına başladık bir kısmına da başlamak üzereyiz. Bazı projeleride planlamak üzereyiz. İnşaallah sayın Cumhurbaşkanımıza layık hak ettiği bir atmosfer içerisinde elbirliği ile vekillerimiz ve teşkilatımızla yerine getireceğimize inanıyorum. Bizlere gerçekleştirdiğiniz ziyaretten ötürü tekrar teşekkür ediyorum”dedi.
Ziyaret, AKPARTİ Rize ili Merkez İlçesi  6. Olağan Kongresi için İsmail Kahraman Kültür Merkezine hareket edilmesi ile sonlandırıldı.