''İlklerin Şehri, İlklerin Gençliği'' sloganıyla düzenlenen danışma meclisi; Ak Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Gençlik Kolları Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Burak Yıldız, Ak Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, MKYK Üyeleri Coşkun Keklik ve Burak Ak'ın yanı sıra ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda teşkilat mensubu gencin katılımıyla gerçekleşti.

Coşkusu ve katılımcıları salona sığmayan programda tamamı gençlik kolları üyelerinden oluşan divan kurulu, açılış konuşmasını İl Gençlik Kolları Başkanı Kadir Ali Çelik'e verdi.

Çelik: ''Rize'nin ve Türkiye'nin en büyük gençlik yapılanması olan Ak Parti Gençlik Kollarının İl Danışma Meclisine hoşgeldiniz. Bugün bu kürsüye çıktığınızda parlaklığıyla güneşi kıskandıran gözler göreceksiniz. Gençliğinin en güzel yıllarını Recep Tayyip Erdoğan’ın yolunda yaşayan gençler göreceksiniz. Yarın dev bir çınar olup gölgesinde nice yeni çınarlar yetişecek fidanlar göreceksiniz.  İl ilçe mahalle köy üniversite ve lise teşkilatlarımızın yorulmak bilmez neferleriyle sıkılmadan pes etmeden ve asla vazgeçmeden çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü bugün karşınızda vatanına ve milletine sevdalı bir gençlik var. Bu gençlik asla vatanını sevmenin edebiyatını yapmaz, ancak ve ancak kitabını yazar.

Kıymetli genç kardeşlerim yarın içinizden hanginiz bu ülkenin yeni Erdoğan’ı olur bilinmez lakin biliyorum ki bu memlekette Erdoğan’lar bitmez. Bu gençlik hareketinin en büyük enerji ve motivasyon kaynağı hiç kuşkusuz Cumhurbaşkanımız ve Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bizlerde onun çıktığı yolda gösterdiği hedeflere durmadan koşacağımıza söz verdik.'' dedi.

Sonrasında konuşmalarını gerçekleştiren MYK Üyesi Burak Yıldız, Gençlik Kollarının teşkilatlara kattığı dinamizm ve coşkuyu vurgularken. Önümüzdeki süreçte Ak Parti Gençlik Kolları Teşkilatlarının tüm Türkiye'ye vites arttıracağına vurgu yaptı.

Daha sonra kürsüye çıkan İl Başkanı Alim: İçinden geldiği gençlik kolları teşkilatının il danışma meclisi programında İl Başkanı sıfatıyla bulunmaktan gurur duyduğunu belirterek: ''Sevgili Gençler, bugün Ak Parti siyasetinin her alanında gençleri görüyoruz, Belediye Meclis Üyeliklerinden, İl Yönetim Kurulu Üyeliklerine, İl Başkanlıkları ve Milletvekilliklerinden Genel Başkan Yardımcılıklarına kadar… Partimizin gençlere verdiği önemi hepimiz görüyor ve yaşıyoruz. Artık “gençler bizlerin yarınıdır” algısını kırıldı. Değerli Teşkilat Mensubu Kardeşlerim, biz Ak Parti olarak sadece bir parti değiliz. Kutlu bir dava hareketiyiz. Bizim hareketimiz sadece bu topraklarla sınırlı değil, gönül coğrafyamız bütün dünya mazlumlarını kuşatmış durumdadır. Allah’a şükürler olsun bütün dünyada adı gururla anılan bir liderimiz var. Bugün özellikle mazlum coğrafyalarda ülkemizdeki bütün gelişmeler an be an takip edilmektedir. Bizler belki de hiçbir ülkenin yerel seçimlerini takip etmezken oradaki kardeşlerimizin ülkemizdeki yerel seçimleri dahi takip ettiğini bilmenizi isterim. İşte tam bu noktada sırtımızdaki yükün farkındalığı içerisinde çalışmalarımızı azami gayretle sürdürmek zorundayız. Davamızı yukarılara taşımak, Liderimizi daha da güçlü kılmak, dünya mazlumlarının yüzünü güldürmek istiyorsak gecemizi gündüzümüze katarak çalışmak zorundayız.'' dedi.

Son olarak kürsüye çıkan Milletvekili Muhammed Avcı, gençlerin yoğun tezahüratından ötürü bir süre başlayamadığı konuşmasında, gençlik teşkilatlarının bu siyasal hareketin dinamizm ve heyecan kaynağı olduğunu vurguladı.

Avcı: ''Öncelikle bugün burada olamayan milletvekillerimiz Osman Aşkın Bak ve Hayati Yazıcı’nın sizlere selamını getirdim. Osman Bey Amerika'da, Genel Başkan Yardımcımız Hayati Yazıcı ise İstanbul'da programlarda olacağı için bugün aramızda değiller. Ayrıca katılımı son anda iptal olan Teşkilat Başkanımız Erkan Kandemir ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun da sizlere çok selamı var. Son selamım ise dün 1.5 saat kadar birlikte olduğumuz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan. Bugün bu güzel tablo karşısında bu kürsüde konuşmaktan duyduğum memnuniyeti belirtmek isterim. Gençlik kollarımız her zaman teşkilatımızın çalışma azmini arttıran heyecan kaynağı dinamomuz olmuştur. Gençlik teşkilatımız her zaman daha yukarıyı hedeflemelidir. Dokunulmadık genç bırakmama amacıyla hedefine yürümelidir. Gençlerimiz ve kadınlarımız seçim dönemlerinde yüksek eforlarıyla büyük başarıların altına imzalarını atıyorlar atmaya devam edecekler.'' dedi.

Faaliyet Raporu videosunun gösteriminden sonra programın basına kapalı soru cevap bölümüne geçildi. Danışma Meclisi hediye takdimiyle sonlandırıldı.